Βόλος: συγκέντρωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών κατά την ομιλία του Υπ. Υγείας Αν. Ξάνθου

Ρεπορτάζ Ξεκίνημα Βόλου

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ κατά τη διάρκεια ομιλίας του Υπουργού Υγείας Αν. Ξάνθου στο Βόλο. Μέλη της Επιτροπής σήκωσαν πανό ενάντια στην καύση. Εκ μέρους της Επιτροπής ζήτησε και πήρε το λόγο ο Στέλιος Λημνιός ζητώντας να ανακληθεί η άδεια καύσης σκουπιδιών που η κυβέρνηση έχει δώσει στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ που ανήκει στην ελβετογαλλική πολυεθνική Holcim – Lafarge. Στη συνέχεια ο Α. Ξάνθος είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση σέβεται τη δημοκρατία και το δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και ότι «θα» ενημερωθεί.

Ο σ. Νίκος Κανελλής (δημοτικός σύμβουλος Βόλου) απάντησε στον Υπουργό ότι η κυβέρνηση με επιβολή έχει αποφασίσει να δώσει άδεια στην τσιμεντοβιομηχανία και ότι αν οι πολίτες του Βόλου μπορούν να αποφασίσουν δημοκρατικά για το θέμα καμία άδεια δεν θα είχε δοθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών προγραμματίζει νέα ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 7:00 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Θόλος) με ομιλητή το Αμερικανό καθηγητή πανεπιστήμιου Paul Connett. Ο Connett είναι καθηγητής χημείας στο Πανεπιστήμιο St. Laurence της Νέας Υόρκης και έχει ασχοληθεί ειδικά με τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών στην τσιμεντοβιομηχανία και την έκκληση διοξινών [1].

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο από τις παρεμβάσεις της Επιτροπής Αγώνα εδώ: https://www.facebook.com/epitropiAgonaVolou/.

 

 

Σημειώσεις
1. https://epitropiagonavolou.blogspot.gr/2018/01/27-2018-paul-connett_13.html
7,037ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,084ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
368ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής