Θεσ/νίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Καταλονίας

26/09/2017
Comments off
792 Views
Δημοσιεύουμε παρακάτω το κοινό κάλεσμα οργανώσεων και κινηματικών ομάδων της Θεσσαλονίκης για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη, στις 6μμ, έξω από το Ισπανικό Προξενείο (Λ. Νίκης 3).

Αλληλεγγύη στο λαό της Καταλονίας!

Η κυβέρνηση του Ισπανικού Κράτους, γυρνώντας πίσω στις παραδόσεις του Φρανκισμού, απαγορεύει το Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που οργανώνεται για τις 1 Οκτώβρη στην Καταλονία. Χρησιμοποιώντας την αστυνομία, την εθνοφυλακή και άλλες δομές του κρατικού μηχανισμού – συλλαμβάνει αξιωματούχους, διώκει δημάρχους, κατάσχει ψηφοδέλτια και μηχανήματα, απειλεί και εκβιάζει αμφισβητώντας την ήδη νόμιμη αυτονομία και μπλοκάροντας τον προϋπολογισμό της Καταλονίας, χρησιμοποιεί δικαστικές αποφάσεις, απαγορεύει στην πράξη την άσκηση των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού της Καταλονίας.

Ο καταλανικός λαός έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος για την αυτοδιάθεσή του και το μέλλον του. Αυτό το δικαίωμα όλων των λαών θα το υπερασπιζόμαστε πάντα.

Καταδικάζουμε την καταστολή και τρομοκρατία της ισπανικής κυβέρνησης, όπως και τον βρώμικο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στηρίζει αμέριστα το Ισπανικό κράτος και απειλεί με τις «πληγές του Φαραώ» τους Καταλανούς αν ανεξαρτητοποιηθούν – όπως έκανε και κάνει και με τον Ελληνικό λαό. Όπως απειλούν με το κράτος έκτακτης ανάγκης όποιον στρέφεται ενάντια στα Μνημόνια και την εξαθλίωση που επιβάλλουν οι πολιτικές τους.

Κοινός αγώνας των λαών της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα, το ρατσισμό, την καταστολή και το σύστημα που τα γεννάει.

Συγκέντρωση στο Ισπανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου – 6μμ

  • Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • ΑΡΚ
  • ΞΕΚΙΝΗΜΑ
  • ΟΚΔΕ

Η εκδήλωση στο fb εδώ