Συνεχίζονται οι εξωστρεφείς δράσεις της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας SOS Πειραιάς»

25/01/2021
Comments off
201 Views
Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά – SOS Πειραιάς» (στην οποία συμμετέχει η τοπική οργάνωση του «Ξ» στον Πειραιά).

Στα πλαίσια των πολύμορφων παρεμβάσεων της SOS Πειραιάς μέλη της το Σάββατο 23 Γενάρη 2021 πραγματοποίησαν συντονισμένες δράσεις στις λαϊκές αγορές στο Κερατσίνι (Ευγένεια), στον Πειραιά (Καλλίπολη), στην Νίκαια αλλά και στον χώρο των Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα.

Με την συνδυασμένη αυτή δράση αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά τα αντιδραστικά και αντιπεριβαλλοντικά σχέδια της Cosco, της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών που με την σειρά τους συνδράμουν τις επιλογές του κινέζικου πολυεθνικού ομίλου. Μέλη της SOS διένειμαν ενημερωτικό υλικό, είχαν στα πλαίσια της εξόρμησης γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες των παραπάνω συνοικιών και απεύθυναν κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης για τα μεγάλα προβλήματα που αναδεικνύονταν όλη αυτή την περίοδο στο λιμάνι του Πειραιά, στα εργασιακά προβλήματα, την προβλήτα στην Πειραϊκή, την ναυπηγοεπισκευή και τα Logistic Centers κ.λπ.

Στην συζήτηση τονίστηκε ότι μόνο με την μαζική αγωνιστική διεκδίκηση και πάλη μπορούν να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί Cosco – κυβέρνησης ενώ αντίθετα η ανάθεση και οι διαβουλεύσεις οδηγούν τον λαό στον παροπλισμό και τα αποτελέσματα που παράγουν είναι απολύτως αρνητικά.

Θεματικές

,