Μαζική διαμαρτυρία των μουσικών στη Θεσ/νίκη έξω από το ΑΤ Λ. Πύργου (φωτo)

Ρεπορτάζ του «Ξ»

 

Περίπου 500 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι για τη προσαγωγή μιας μουσικού με τη κατηγορία της επαιτεία, την Κυριακή 21/10.

Τη συγκέντρωση έχει καλέσει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) ο οποίος ζητάει να καταργηθεί η απαρχαιωμένη κατηγορία της επαιτείας με την οποία προσάγονται οι μουσικοί του δρόμου και να αφεθεί ελεύθερη η καλλιτεχνική δημιουργία στους δρόμους της πόλης.

Στη διαμαρτυρία έχουν έρθει πολλοί μουσικοί με τα όργανά τους, καθώς και αλληλέγγυοι πολίτες. Οι μουσικοί κάποια στιγμή σηκώσαν ψηλά τα όργανά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ αυτή τη στιγμή παίζουν όλοι μαζί τραγούδια διαμαρτυρίας απ’ όλο τον κόσμο.

Η είδηση της προσαγωγής της μουσικού έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε πολύ κόσμο στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι μουσικοί που παίζουν στο δρόμο αποτελούν μια ευχάριστη ανάσα στη γκρίζα καθημερινότητα της πόλης.

Ο πρόεδρος του Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης, στην ομιλία του ανήγγειλε και περαιτέρω δράσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Ο κόσμος αυτή τη στιγμή παραμένει στο σημείο με μουσική, ομιλίες και πηγαδάκια.

7,037ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,078ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
368ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής