Σκουριές: Ζωντανή και δυναμική η πορεία για τη διαιτησία στη Θεσ/νικη

27/03/2018
Comments off
1,130 Views

500 άτομα συμμετείχαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με αφορμή την επικείμενη απόφαση της διαιτησίας ανάμεσα στην εταιρεία Eldorado Gold και το ελληνικό δημόσιο.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν άτομα από επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, από το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, τη ΒΙΟΜΕ, το κίνημα του νερού  και άλλα κινήματα της πόλης. Συμμετείχαν επίσης οργανώσεις από όλο το φάσμα της Αριστεράς.

Στη συγκέντρωση έγιναν χαιρετισμοί, ενώ ήταν φανερό ότι υπάρχει αγωνιστική ετοιμότητα, εν αναμονή της απόφασης. Η πορεία πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου ακούστηκαν αντικυβερνητικά συνθήματα και κατέληξε στην Καμάρα. Εκτός από τα γνωστά συνθήματα ενάντια στην εξόρυξη, ακούστηκαν και νέα, όπως:

«Στημένη ιστορία, του Σταθάκη η διαιτησία»

«Σταθάκης Eldorado το ίδιο μαγαζί, κάτω τα χέρια απ’ τη Χαλκιδική»

«Ακούστε το καλά σάπιοι δικαστές, κάτω τα χέρια από τις Σκουριές»

Φαίνεται ότι η υπόθεση της διαιτησίας είναι μια προσπάθεια να κλείσουν οι λογαριασμοί ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εταιρεία, με σκοπό να προχωρήσει η εξόρυξη στο τελικό της στάδιο. Ενόψει αυτών των εξελίξεων, υπάρχει ανάγκη για ενεργοποίηση όλου του κόσμου που συμμετείχε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη, ώστε να αποτραπεί αυτή τη εξέλιξη.

#skouries