Σήμερα Σάββατο 19/5, 6.30μμ στο χώρο Rosa Parks η εκδήλωση του «Ξ» για το Μάη του ’68

19/05/2018
Comments off
716 Views

Φέτος κλείνουν 50 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών στη Γαλλία, που ενέπνευσε στη συνέχεια τους εργαζόμενους να καταλάβουν τα εργοστάσια και να προχωρήσουν στην μεγαλύτερη σε διάρκεια και μαζικότητα Γενική Απεργία που έχει υπάρξει στη μέχρι σήμερα ιστορία.

Τα συμπεράσματα από αυτό το μεγάλο επαναστατικό γεγονός δεν έχουν ακόμα αντληθεί σε μαζικό επίπεδο, τουλάχιστο στη σωστή και πραγματική τους διάσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πορεία ανθρώπων όπως ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που όσο εύκολα ορκίζονταν πίστη στο Μάη του 68, άλλο τόσο εύκολα αποδείχτηκαν ικανοί να τα ξεπουλήσουν όλα και να προδώσουν το κίνημα και τους αγώνες του.

Για όσους παραμένουν πιστοί στην ιδέα της κοινωνικής ανατροπής και του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, ο Μάης του 68 στη Γαλλία, αλλά και το σύνολο των κινημάτων και εξεγέρσεων που συγκλόνισαν τον πλανήτη αυτή τη χρονιά, προσφέρουν πολύτιμα συμπεράσματα. Πώς προέκυψε η εξέγερση, πώς η άρχουσα τάξη θεώρησε πως είχε φτάσει το τέλος της εξουσίας της, πώς και γιατί προδόθηκε τελικά το κίνημα. Ποιες είναι οι αναλογίες και τα συμπεράσματα που προκύπτουν για τα σημερινά κινήματα και ειδικά τη σημερινή νέα γενιά.

Το Ξεκίνημα, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Μάη του ’68 στη Γαλλία, διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση, στην Αθήνα, με τίτλο

«Μάης 1968: Όταν η εξουσία βρισκόταν στους δρόμους»

  • Το Σάββατο 19 Μάη
  • Στο χώρο Ρόζα Παρκς (Αιόλου 68-70, 3ος όροφος)
  • Στις 6:30 μ.μ.

Το event στο fb εδώ

Θεματικές

,