Σήμερα και για 5 μέρες οι εκλογές στην Εθνική Τράπεζα- στηρίζουμε «Πρωτοβουλία»!

23/04/2018
Comments off
733 Views

Στις 31 Μάρτη έγινε στην Αθήνα η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ (Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας) ενώ από σήμερα ξεκινάνε οι εκλογές του Συλλόγου (23-28 Απρίλη). Στη Συνέλευση υπερψηφίστηκαν τα πεπραγμένα της ηγεσίας του Συλλόγου. Βέβαια, στην ψηφοφορία ήταν μέσα στην αίθουσα λιγότεροι από 300 εργαζόμενες/οι σε σύνολο 6.500 μελών. Αυτό, φυσικά, δεν ήταν τυχαίο.

Δυστυχώς στην πλειοψηφία των εργαζομένων κυριαρχεί η απογοήτευση και η έλλειψη προοπτικής. Αυτό βέβαια ευνοεί την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, καθώς πάνω σε αυτή τη βάση επιδιώκει να χτίσει την δύναμη της, εξαγοράζοντας ψήφους με αντάλλαγμα ταξίματα σε σχέση με τις εργασιακές συνθήκες.

Όμως με αυτή τη λογική δεν λύνονται προβλήματα, ίσα ίσα αναπαράγεται ένα σάπιο καθεστώς – γι’ αυτό χρειάζεται να παλέψουμε για μια άλλη λειτουργία του Συλλόγου. Πρέπει να πούμε βέβαια, ότι στο κλίμα ηττοπάθειας συμβάλλει και η στάση των αριστερών παρατάξεων, που αρνούνται πεισματικά την κοινή δράση.

Η «Πρωτοβουλία – ανεξάρτητη, αγωνιστική, συνδικαλιστική κίνηση στην ΕΤΕ», στην οποία συμμετέχει το Ξεκίνημα, βρίσκεται αυτές τις μέρες εν μέσω εντατικής προεκλογικής εκστρατείας με περιοδείες σ’ όλη τη χώρα. Η απογοήτευση, η αδιαφορία, οι τάσεις ιδιώτευσης και ο φόβος για το μέλλον της εργασίας συνυπάρχουν με την οργή απέναντι στους τραπεζίτες και την κυβέρνηση, την κριτική στην ηγεσία του ΣΥΕΤΕ και την αναζήτηση εναλλακτικής απέναντι στις κυρίαρχες πολιτικές.

 

Διαβάστε:

  • την ανακοίνωση του «Ξ», που μοιράζεται στο χώρο της Εθνικής Τράπεζας.

Δείτε: