Πολύ επιτυχημένο το έκτακτο φθινοπωρινό παζάρι στο Τακίμ!

29/09/2020
Comments off
246 Views
Από τη διαχειριστική ομάδα του χώρου Τακίμ

Από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το έκτακτο φθινοπωρινό παζάρι στον χώρο Τακίμ, το οποίο ήταν αρκετά επιτυχημένο, καθώς πέρασαν από αυτό περίπου 150 άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ημέρου.

Το βιβλιοπωλείο μας στο φετινό Έκτακτο Φθινοπωρινό Παζάρι Μεταχειρισμένων στο ΤΑΚΙΜ! βρίσκεται στην κάτω είσοδο, δεν το χάνεις!

Gepostet von TAKIM am Freitag, 25. September 2020

Αν και τα τελευταία χρόνια το παζάρι μας είχε καθιερωθεί να γίνεται κοντά στα Χριστούγεννα, φέτος λόγω της πανδημίας και της αβεβαιότητας για το πώς αυτή θα εξελιχθεί, πήραμε την απόφαση να πραγματοποιήσουμε το παζάρι πιο νωρίς.  

Φυσικά κατά τη διάρκεια του παζαριού τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό (ανοιχτά παράθυρα για διαρκή αερισμό, περιορισμένος αριθμός ατόμων στον χώρο, τήρηση των αποστάσεων, χρήση μάσκας από όλες/ους, συχνή απολύμανση των επιφανειών κλπ), ενώ είχαμε στήσει το «βιβλιοπωλείο» στην είσοδο του κτηρίου για την αποφυγή περαιτέρω συνωστισμού.

Αν και ο χρόνος προετοιμασίας ήταν λίγος και οι συνθήκες ιδιαίτερες λόγω της κατάστασης, υπήρχε μεγάλη ποικιλία σε μεταχειρισμένα πράγματα που κάλυπταν όλα τα γούστα σε ρούχα και αξεσουάρ καθώς επίσης και στους τίτλους των πολιτικών και λογοτεχνικών βιβλίων, με τις τιμές να κυμαίνονται κατά βάση από 1€ έως 3€, ώστε να μπορέσει ο καθένας/καθεμία να κάνει τις αγορές του με οικονομικό τρόπο.

https://www.facebook.com/takim.gr/photos/a.168416596888709/1105186923211667/?type=3&theater

Εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια το παζάρι μας στηρίζεται στους συντρόφους-ισσες, τους φίλους του χώρου και του «Ξ», αλλά και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζαμε προηγουμένως οι οποίοι προσφέρουν αντικείμενα που δεν τα χρειάζονται και είναι σε καλή κατάσταση και χρήσιμα για κάποιους άλλους. Με τον τρόπο αυτό προωθούμε – μεταξύ άλλων – και τη λογική της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων.

Εκτός της καλής διάθεσης, μέσα από το παζάρι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα σημαντικό ποσό οικονομικής ενίσχυσης, που θα στηρίξει τη λειτουργία του χώρου και θα βοηθήσει στις δράσεις που σχεδιάζουμε μέσα στη χρονιά.

Ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για το επόμενο. Μείνετε συντονισμένοι/ες!