Πάνω από 200.000 σε αντιρατσιστική διαδήλωση στο Βερολίνο! [φωτό+βίντεο]

Το Σάββατο 13 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μεγαλειώδης αντιρατσιστική πορεία. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πάνω από 200.000 άτομα, οι διοργανωτές μιλούν για 240.000, σε κάθε περίπτωση ήταν μια λαοθάλασσα ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις. Όλοι οι δρόμοι από την Αλεξάντερπλάτζ μέχρι την Στήλη της Νίκης, μια απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων, έκλεισαν για να χωρέσουν τους διαδηλωτές.

Η πορεία διοργανώθηκε απ’ την πρωτοβουλία «#unteilbar» που σημαίνει «Αρραγείς», στην οποία συμμετέχουν 450 φορείς όπως ΜΚΟ, καλλιτέχνες και προσωπικότητες, αλλά και πολλά εργατικά συνδικάτα και συλλογικότητες. Στη διαδήλωση πέρα απ’ τα κοινά πανό, είχαν μπλοκ τα εργατικά συνδικάτα, οι πιλότοι της Ryanair, ΛΟΑΤ+ οργανώσεις, όπως επίσης και οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, όπως η Σοσιαλιστική Εναλλακτική, αδερφή οργάνωση του «Ξ» στη Γερμανία.

#unteilbar – 13.10.2018

Nicht als Finale, sondern als Aufbruch in eine solidarische Gesellschaft! "Der Herbst der Solidarität wird weiter strahlen in all den Orten in Deutschland. Die Leute werden die Power mitnehmen und die Kämpfe zusammen führen" – das ist unser Signal, wir sind #unteilbar!

Gepostet von Unteilbar am Samstag, 13. Oktober 2018

***

Το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης ήταν: «Για μία ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία-ενάντια στους αποκλεισμούς, αλληλεγγύη!». Άλλα συνθήματα που φώναζε ο κόσμος και υπήρχαν στα πανό έγραφαν: «Πείτε το δυνατά, πείτε το καθαρά, είμαστε όλοι αρραγείς», «Δεν υπάρχει θέση για τους Ναζί», «Η διάσωση στη θάλασσα δεν είναι έγκλημα», «περισσότερη αγάπη, λιγότερο μίσος».

Αυτή ήταν η 3η κατά σειρά (και μεγαλύτερη) αντιρατσιστική-αντιφασιστική διαδήλωση μετά τα γεγονότα του Κέμνιτς και τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία-διαδήλωση στις αρχές Σεπτέμβρη. Η είσοδος του ακροδεξιού AfD στη Βουλή («Εναλλακτική για τη Γερμανία»), η αύξηση της απήχησής του σε συνδυασμό με φασιστικές επιθέσεις, δεν έχουν αφήσει αδιάφορο το κίνημα στη Γερμανία. Η χθεσινή διαδήλωση απέδειξε το παραπάνω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

 

 

#unteilbar

Θεματικές

,