Κύπρος: Όχι στον σκοταδισμό των Ταλιμπάν της Ιεράς Συνόδου

17/05/2014
Comments off
622 Views
Από το site της ΝΕΔΑ,
αδελφής οργάνωσης του «Ξ» στην Κύπρο

Οι σκοταδιστές της Ιεράς Συνόδου κτύπησαν και πάλι. Αυτήν τη φορά αποκαλούν «άρρωστους» που χρειάζονται «σωστή αντιμετώπιση και θεραπεία» το 10% του πληθυσμού της Κύπρου, δηλαδή 85.000 ανθρώπους, που υπολογίζεται ότι είναι άτομα ΛΟΑΤ, αφού θεωρεί την ομοφυλία «ως πτώση και ασθένεια του ανθρωπίνου προσώπου, και όχι φυσιολογικό τρόπο ζωής και επιλογής».

Οι  αφορισμοί αυτοί αποτελούν συνέχεια των κηρυγμάτων  ρατσιστικού μίσους της Αρχιεπισκοπής εναντίον των μεταναστών, των τουρκοκυπρίων και άλλων και χύνουν νερό στον μύλο των φασιστών του ΕΛΑΜ, που κάποτε εκθείαζε ο Αρχιεπίσκοπος ως καλά παιδιά, ενώ ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε παλιότερα ότι τους χρηματοδοτούσε κιόλας.

Την ώρα που αυξάνονται ραγδαία τα εγκλήματα παιδεραστίας από ετερόφυλους (μη εξαιρουμένων και ιερέων και παστόρων) τα εγκλήματα εμπορίας ατόμων, κακοποίησης γυναικών μέσα στην οικογένεια κ.ο.κ. τα οποία συνήθως αφήνουν αδιάφορη την εκκλησία, οι Ταλιμπάν της Αρχιεπισκοπής δεν ντρέπονται να αποδίδουν στην ομοφυλία

«τη χαλάρωση της ηθικής συμπεριφοράς, με την αύξηση των κρουσμάτων παιδεραστίας, με τις αναρίθμητες περιπτώσεις θυμάτων της ανίατης ασθένειας του AIDS ή των ομοφυλοφίλων, με την έξαρση των διαζυγίων και της διάλυσης οικογενειών, με την αφύσικη-υιοθέτηση τέκνων κ.α., αποτελούν τα πιο ισχυρά επιχειρήματα για τον άτυπο αυτό τρόπο ζωής».

Καταδικάζουμε έντονα τις τοποθετήσεις αυτές, που σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα θεωρούνταν ποινικό αδίκημα.

Ήρθε η ώρα να παλέψουμε όλοι, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού μας προσανατολισμού, που αποτελεί εξ άλλου αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα, για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας που επήλθε σε άλλα κράτη της Ευρώπης αιώνες πριν, αποδυνάμωση της οικονομικής ισχύος της Εκκλησίας με μέτρα όπως την κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και την απόδοση της εκκλησιαστικής γης σε άκληρους αγρότες και άστεγους νέους.

Με την ευκαιρία των Ευρωεκλογών,  καλούμε τους υποψήφιους, ιδιαίτερα όσους κόπτονται για τον εκσυγχρονισμό και την Ευρώπη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να τοποθετηθούν αμέσως (κι όχι μετά τις 25 του Μάη) και σαφώς, χωρίς γενικόλογες διακηρύξεις και ευχολόγια:

  • Υποστηρίζουν τον περιορισμό της Εκκλησίας σε θέματα θρησκείας και τον περιορισμό της οικονομικής της ισχύος;
  • Υποστηρίζουν την ανεξιθρησκία που συνεπάγεται ότι η θρησκεία είναι ένα ατομικό δικαίωμα που πρέπει να γίνεται σεβαστό και τον τερματισμό της επιβολής της Ελληνορθόδοξης θρησκείας στα σχολεία και στη δημόσια ζωή; 
  • Ποια η θέση τους για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων. Υποστηρίζουν την  εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο να δίνει τα ίδια δικαιώματα πολιτικά, οικονομικά, κληρονομικά όπως και ένας πολιτικός γάμος; Υποστηρίζουν το δικαίωμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

Εμείς παλεύουμε με κάθε τρόπο ενάντια στην ομοφοβία. Θεωρούμε ότι η ομοφοβία θα πρέπει να καταπολεμηθεί από την παιδεία, αλλά και από ρυθμίσεις στα ΜΜΕ, αλλά και κυρώσεις εκεί που προωθούνται ομοφοβικά στερεότυπα, συνθήματα και δράσεις. Τασσόμαστε δίπλα στο ΛΟΑΤ κίνημα που έχει αναπτυχθεί στο νησί τα τελευταία χρόνια και στηρίζουμε τους αγώνες του. 

Θεματικές