Καταγγελία της δημοτικής κίνησης Ν. Σμύρνης «Ανατροπή στην πόλη»

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση – καταγγελία της δημοτικής κίνησης Ν. Σμύρνης «Ανατροπή στην πόλη» 

 

Η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο Δήμο μας παρεμποδίζεται από την έλλειψη νηπιαγωγείων ικανών να στεγάσουν το σύνολο των παιδιών 4-6 ετών.

Η Δημοτική Αρχή προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα καταφεύγει στη λύση των ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών, που θέλει να τοποθετήσει σε νηπιαγωγεία που λειτουργούν, περιορίζοντας τους αύλειους χώρους τους και προκαλώντας στα παιδιά που φοιτούν αντιπαιδαγωγική ασφυξία.

Αντί για τη φροντίδα της δημιουργίας νέων νηπιαγωγείων και σχολικού συγκροτήματος στο κτήμα Δέγλερη, μεθοδεύεται, αντιπαιδαγωγικά και κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων περί αντιστοιχίας παιδιών στους αύλειους χώρους, η τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία.

Προβάλλοντας η Δημοτική Αρχή ότι δεν γεννιούνται πολλά παιδιά πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης, αγνοεί την ανάγκη ανέγερσης σχολικών κτιρίων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός παιδιών είτε να στρέφεται σε σχολεία όμορων Δήμων είτε σε ιδιωτικά σχολεία, παρά τη δεδομένη οικονομική αδυναμία της λαϊκής οικογένειας από τα μνημονιακά πλήγματα.

Η Δημοτική μας Παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» καλεί στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο:

  • Αντί να χρηματοδοτούν την κατασκευή φαραωνικών έργων, να υλοποιήσουν επιτέλους την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανέγερση Σχολικού Συγκροτήματος στο κτήμα Δέγλερη, που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα νηπιαγωγείο.
  • Να φροντίσουν για την ίδρυση και τη στελέχωση των νηπιαγωγείων, που είναι σχεδόν έτοιμα, στο Παπαστράτειο, την Πλατεία Ζαρίφη και τη Σινώπης.
  • Να προγραμματιστεί η ίδρυση και στελέχωση και άλλων νηπιαγωγείων στην πόλη μας ώστε να καταστεί δυνατή η δημόσια διετής υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
  • Να δημιουργηθούν δημοτικοί παιδικοί σταθμοί ώστε να στεγαστούν όλα τα παιδιά του Δήμου μας 1-4 ετών χωρίς τροφεία και οικονομικές επιβαρύνσεις για τους γονείς τους.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» δηλώνει ότι θα συνδράμει κάθε προσπάθεια των Εκπαιδευτικών Ενώσεων, των Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων Νέας Σμύρνης για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων.