Ιστορικό συλλαλητήριο στο Βόλο, σήμερα Σάββατο 5 Μάη

05/05/2018
Comments off
980 Views

Μόνο ως ιστορικό μπορεί να χαρακτηριστεί το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βόλο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ!

Δύσκολα μπορούν να γίνουν ακριβείς υπολογισμοί για τη συμμέτοχη καθώς πολλές χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας κατέκλυσαν σήμερα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η συμμέτοχη μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις μαζικές αντιμνημονιακές απεργιακές συγκεντρώσεις της περιόδου 2010- 2011 και πιθανά να τις ξεπερνάει. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις στη συγκέντρωση συμμετείχαν τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι.

Το «Ξεκίνημα» που συμμετέχει στο κίνημα από την πρώτη στιγμή και πάλεψε για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, είχε σαν κεντρικό σύνθημα σήμερα την πρόταση για 24ωρη τοπική γενική απεργία σαν επόμενο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θετική. Είναι ενδεικτικό ότι συνολικά τα μέλη του «Ξ» που παρέμβαιναν στην πορεία πούλησαν πάνω από 250 εφημερίδες. 

Πιο εκτενές ρεπορτάζ και εκτίμηση για τις προοπτικές και τα επόμενα βήματα του κινήματος θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.