Για την 53χρονη καθαρίστρια: 10 χρόνια φυλακή λόγω… τάξης!

Όλοι και όλες μάθαμε τα νέα για την καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή για πλαστογράφηση του απολυτήριου δημοτικού! Και όλοι και όλες νιώσαμε τεράστια οργή για την «τυφλή δικαιοσύνη» που στέλνει στην φυλακή μία φτωχή γυναίκα που δεν έχει τελειώσει την 6η δημοτικού όπως ισχυρίστηκε, αλλά την 5η!

Αναζητώντας χωρίς φυσικά πολλές ελπίδες για να βρούμε μία λογική εξήγηση, διαβάσαμε ότι η 53χρονη καθαρίστρια «πλαστογράφησε» το απολυτήριο δημοτικού, ώστε να καταφέρει να βρει δουλειά, αφού είχε οικογενειακές υποχρεώσεις και μεγάλη ανάγκη να εργαστεί. Διαβάσαμε επίσης, ότι η γυναίκα κρίθηκε ένοχη από το Πενταμελές Εφετείο για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου!

Ανακεφαλαιώνοντας: μία φτωχή γυναίκα παραποιεί τα χαρτιά της για να βρει εργασία σαν καθαρίστρια και βρίσκεται ένοχη για ζημία στο δημόσιο! Και πώς ακριβώς ζημίωσε το δημόσιο; Πού έβλαψε τα ταμεία του κράτους μία γυναίκα που εδώ και είκοσι χρόνια εργάζεται σαν καθαρίστρια σε δημόσιο νηπιαγωγείο; Πώς ακριβώς εννοείται η ζημία προς τον εργοδότη σου όταν για χρόνια κάνεις την δουλειά για την οποία σε προσέλαβε; Και τελικά, «αγαπητοί» δικαστές, θέλετε πραγματικά να ανοίξουμε την συζήτηση για ανθρώπους που εξαπάτησαν το δημόσιο και πλήρωσαν για τις πράξεις τους; Ας δούμε λοιπόν κάποια άλλα παραδείγματα…

Όταν ο Κοντομηνάς φοροδιέφευγε και δεν πλήρωνε!

Μόλις λίγες μέρες πριν την καταδίκη της αδίστακτης 53χρονης καθαρίστριας, το Συμβούλιο της Επικρατείας πήρε μία εξίσου σημαντική απόφαση και δεν τιμώρησε τον Δημήτρη Κοντομηνά που ήταν κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή κατά τα έτη 2006-2008 όπου του καταλογίστηκαν φόροι και προσαύξηση φόρου λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης 90 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς όμως προσέφυγε στο ΣτΕ που έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του ότι οι αξιώσεις της Εφορίας έχουν υποπέσει σε 5ετή παραγραφή. Έτσι, το δημόσιο έχασε την δικαστική μάχη με το Δημήτρη Κοντομηνά και τους φόρους και μπήκε και μέσα κατά 460 ευρώ αφού πλήρωσε τα δικαστικά έξοδα!

Όταν ο Παπακωνσταντίνου «έχανε» τη Λίστα Λαγκάρτ

Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τη περιβόητη λίστα Λαγκάρτ που περιείχε πάνω από 2000 ονόματα Ελλήνων φοροφυγάδων, οι οποίοι έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία στερώντας από το ελληνικό δημόσιο τεράστια ποσά; Θυμόμαστε όμως και την ποινή του Παπακωνσταντίνου που «έχασε» την λίστα, αφού πρώτα είχε αφαιρέσει από αυτήν τα ονόματα των συγγενών του; Ένας χρόνος με αναστολή για τον εν λόγω κύριο, γιατί, εντάξει, δεν πλαστογράφησε δα και το απολυτήριο του! Απλά απέκρυψε τα ονόματα φίλων, συγγενών και λοιπών πλουσίων που ζημίωσαν το δημόσιο. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας…

Όταν οι 11 από του 13 κατηγορούμενους για τα δομημένα ομόλογα κρίνονται αθώοι

Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, που ήταν καταστροφικό για τα ασφαλιστικά ταμεία οδήγησε στα Δικαστήρια 13 κατηγορούμενους. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αποφάσισε τον περασμένο Σεπτέμβρη ότι ένοχοι είναι μόνο οι δύο, για κατηγορίες που αφορούν έκδοση εικονικών τιμολογίων και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα). Οι ποινές τους; Ο Γιώργος Αποστολίδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή, ο Θεόδωρος Πρινιωτάκης σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών. Από τα δύο «καλόπαιδα» δηλαδή, ο ένας δεν θα μπει καν φυλακή και ο άλλος θα βγει έξω νωρίτερα από την γυναίκα που επί 20 χρόνια καθάριζε ένα νηπιαγωγείο και «ζημίωνε» το δημόσιο.

Και άλλες λαμπρές στιγμές της ελληνικής δικαιοσύνης

Πέρα όμως από την οικονομική ζημία, η ελληνική δικαιοσύνη έχει και άλλες λαμπρές στιγμές στην ιστορία της. Έτσι, ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας και για την αλλοίωση του αποτελέσματος δύο ποδοσφαιρικών αγώνων και στη συνέχεια του επιτράπηκε να κυκλοφορεί ελεύθερος εξαγοράζοντας την ποινή του με 7.300 ευρώ ενώ επέστρεψε και στα καθήκοντά του.

Ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες και τιμωρήθηκε με εξαγοράσιμη ποινή 4 ετών και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Τέλος, μία δικαστική υπάλληλος αθωώθηκε από αντίστοιχη κατηγορία με αυτήν της καθαρίστριας, αφού είχε πλαστογραφήσει πτυχίο της νομικής σχολής, το οποίο ποτέ δεν απέκτησε. Η δικαιολογία που είπε στην απολογία της ήταν ότι ένιωθε μειονεκτικά και πλαστογράφησε το πτυχίο της από αλαζονεία. Επέστρεψε το επίδομα ευθύνης που λάμβανε κάθε μήνα, ενώ από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι «προσέφερε ποιοτική και πραγματική εργασία» και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Καταδικάζεται η φτώχεια

Ας μην γελιόμαστε! Δεν καταδικάστηκε η καθαρίστρια για πλαστογραφία! Καταδικάστηκε η φτώχεια και η προσπάθεια για επιβίωση! Αυτό που ενόχλησε την δικαιοσύνη, δεν είναι η 6η τάξη του δημοτικού, αλλά η τάξη της καθαρίστριας! Η εργατική τάξη, οι άνθρωποι του μεροκάματου, που καθημερινά προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που δεν φτιάχτηκε για αυτούς, αλλά για τους λίγους, τους Λιάπηδες με τα ακριβά και ανασφάλιστα τζιπ, τους μαφιόζους επιχειρηματίες, τους μεγάλους φοροφυγάδες και τους υπουργούς συγγενείς τους!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,242ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα