Γερμανία

Εξετάσεις για την πολιτογράφηση και τη χορήγηση γερμανικής ιθαγένειας ζήτησε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας και το θέμα συζητιέται ευρέως με τον υπουργό εσωτερικών να μιλά για μια ομοσπονδιακή απόφαση που θα δεσμεύει όλα τα κρατίδια.

Η καγκελάριος της Γερμανίας δείχνει να συμφωνεί με τη πρόταση και ζητά από τους μετανάστες να δείξουν «την προσήλωσή τους στη Γερμανία» παίρνοντας μέρος στις εξετάσεις.

Τα τεστ θα περιλαμβάνουν περίπου 100 ερωτήσεις για την ιστορία, την κουλτούρα και το σύνταγμα που θεωρούνται δύσκολες ακόμα και για τους ίδιους τους Γερμανούς.

Παρόμοια μέτρα υιοθετούν και άλλες χώρες της Ε.Ε. Στην Αγγλία η απόκτηση της υπηκοότητας προϋποθέτει ένα 45λεπτο τεστ με 24 ερωτήσεις για την εθνική κουλτούρα ενώ στην Ολλανδία σκέφτονται να κάνουν εξετάσεις για τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Η Ελλάδα αποδεικνύεται και πάλι «πρωτοπόρος» μιας και θα εφαρμόσει παρόμοιες διαδικασίες όχι για την απόκτηση υπηκοότητας αλλά για να χορηγεί την 5ετή άδεια παραμονής!!!(βλ. σχετικό άρθρο).

7,037ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,078ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
368ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής