Επιτυχημένη η εκδήλωση του Ποδονίφτη στη Νέα Ιωνία

10/03/2016
Comments off
788 Views
Του Κυριάκου Χάλαρη

 

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Ποδονίφτης – ρε(ύ)μα κριτικής των καιρών και δράσης τη Δευτέρα 7/3 στη Νέα Ιωνία. Πάνω από 50 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση σε μια πολύ ζωντανή συζήτηση με πολλές τοποθετήσεις, ερωτήσεις ακόμα και αντιπαραθέσεις. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «6 χρόνια Μνημονίων: και τώρα;».

Ομιλητές ήταν ο Σταύρος Σταυρίδης, Αναπληρωτής καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ, η Βίκη Σκούμπη, δημοσιογράφος, συνεκδότρια του περιοδικού Αλήthεια και ο Σεραφείμ Σεφεριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο.

Ο Ποδονίφτης θέλει να ανοίξει τη συζήτηση για το τι έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία 6 χρόνια, να διερευνήσει τα αποτελέσματα της εφαρμογής των Μνημονίων και να προσπαθήσει να αναζητήσει τις πολιτικές και κινηματικές διεξόδους από εδώ και πέρα. Ο Σταύρος Σταυρίδης στην τοποθέτησή του έπιασε το ζήτημα των αντιστάσεων, της οργάνωσης της κοινωνίας και των εναλλακτικών μορφών πάλης που αναδύονται στην Ελλάδα των μνημονίων αλλά και διεθνώς. Η Βίκη Σκούμπη ασχολήθηκε με το ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών και έδωσε έμφαση στο μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα. Ο Σεραφείμ Σεφεριάδης επέμεινε στο πολιτικό κομμάτι, στις απαντήσεις των ανθρώπων του κινήματος και στην αναγκαιότητα δημιουργίας νέων υποκειμένων που θα δώσουν τις πολιτικές απαντήσεις.

Το επόμενο διάστημα η ομάδα του Ποδονίφτη θέλει να συνεχίσει αυτή τη συζήτηση με νέες εκδηλώσεις και με την έκδοση του 4ου τεύχους του εντύπου Ποδονίφτης που θα βγει την Άνοιξη.

Θεματικές