Δευτέρα 12/10: Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, 10:00 π.μ.

11/10/2020
Comments off
467 Views
Δημοσιεύουμε κάλεσμα της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι» σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Δευτέρα 12 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 10:00 π.μ.

Ολοκληρώθηκε η δευτερολογία των συνηγόρων των χρυσαυγιτών επί των ελαφρυντικών. Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασμένων για διεύθυνση κι ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ήταν επιεικώς αστεία βασισμένα σε οπαδικές προτιμήσεις, φιλοζωία, ευαισθησία, συγγραφή ποιημάτων, αιμοδοσία, δωρεές σε ενορίες, δήθεν νεανική επαφή με την Αριστερά κλπ

Πρώτος των πρώτων αναδείχθηκε ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδερφός του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος για να καλύψει τους νεοναζί χαρακτήρισε το ΚΚΕ κίνδυνο για τη Δημοκρατία, επιδόθηκε σε φασιστική κι ακροδεξιά ρητορική, μίλησε για «αναρχικούς που καίνε την Αθήνα» ενώ σχολίασε ότι η απόφαση δεν ήταν δίκαιη αλλά όπως ισχυρίστηκε υποτιμητικά επιβλήθηκε από ΛΟΑΤκι άτομα και τις επιθυμίες της Αριστεράς. Το αίσχος του έφτασε μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσει τις χιλιάδες λαού που μαζεύτηκαν την Τετάρτη έξω από το Εφετείο απαιτώντας τη συνολική καταδίκη των νεοναζί ως «ξυπόλυτους Έλληνες».

Εμείς λοιπόν γνωρίζουμε σε ποια πλευρά ανήκουμε, ποια μεριά της Ιστορίας υπερασπιζόμαστε. Κόντρα στους φασίστες, την ακροδεξιά, το μίσος, το ρατσισμό και τα εγκλήματά τους, είμαστε με τους ξυπόλυτους, είμαστε περήφανα με τις αχτένιστες (κατά Ιωάννα Μάνδρου) είμαστε μεταξύ άλλων και από τις λαικές γειτονιές του Περάματος, από οπουδήποτε γεννιέται η αντίσταση απέναντι στο φασισμό

Δεν επαναπαυόμαστε. Τη Δευτέρα συνεχίζεται η διαδικασία με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για τα ελαφρυντικά που προτάθηκαν, καθώς και με την επιμέτρηση των ποινών και την απόφαση για αναστολή εκτέλεσής τους ή μη. Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ιωάννης Λαγός ανακοίνωσε πως θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Εφετείο σε μια ύστατη προσπάθεια να ηρωοποιηθεί και να τονώσει τον ακροδεξιό χώρο.

Η καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ανακοινώνει κάλεσμα για τη Δευτέρα στις 10 π.μ έξω από το Εφετείο.

Απαιτούμε

  • Καμία αναγνώριση ελαφρυντικών για την εγκληματική οργάνωση, για όσους έσπερναν το ρατσιστικό δηλητήριο, χτυπούσαν και σκότωναν!
  • Να επιβληθούν οι υψηλότερες των προβλεπόμενων ποινών για τα επιμέρους εγκλήματά τους αλλά και για τη διεύθυνση της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας!
  • Να μη δοθεί καμία αναστολή στους ναζί εγκληματίες!
  • Οι ναζί στη φυλακή!

Θα το πάμε μέχρι τέλους.