Αύριο το 7ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Θεσσαλονίκη

22/06/2018
Comments off
610 Views

Το Σάββατο 23/6 κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 7ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Θεσσαλονίκη με την πορεία που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο στις 19:00.

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του ΛΟΑΤ κινήματος έχει καταφέρει να κερδίσει μία σειρά δικαιωμάτων όπως η επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης, η αναδοχή και η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας έχει για μας τον διπλό ρόλο της γιορτής για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα τα ΛΟΑΤ άτομα αλλά και της «υπόσχεσης» πως ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την εξάλειψη της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας κλπ, όλων των διακρίσεων.

Οι «Μαχητικές & Ελεύθερες» πιστεύουμε ότι τα Pride πρέπει να οργανώνονται δημοκρατικά, να εμπλέκουν όσο περισσότερα ΛΟΑΤ άτομα γίνεται, να αναζητούν σύνδεση με τα υπόλοιπα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, εργατικά κινήματα, να μην εξαρτώνται από χορηγούς που στηρίζουν τα Pride για την προσωπική τους διαφήμιση και το δικό τους όφελος.

Για αυτούς τους λόγους, θα συμμετέχουμε στο Pride στο μπλοκ του Radical Pride που έχει θέσει μια σειρά από τέτοια ζητήματα και καλούμε τους/ις φίλους/ες και τους/ις συντρόφους/ισσες μας να συμμετέχουν μαζί μας.

 

Το event του Radical Pride εδώ

Θεματικές

, ,