Ο Σεπτέμβρης & ο Οκτώβρης είναι του Παύλου, του Ζακ, του αντιφασισμού!

Στις 18 του φετινού Σεπτέμβρη συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και στις 21 του μήνα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια, από ακροδεξιούς μαγαζάτορες και αστυνομικούς. Λίγες μέρες αργότερα, στις 7 του Οκτώβρη, θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και 21 Οκτώβρη ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ.

7 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα (για λόγους χώρου) προκήρυξης που μοιράζει η «Νεολαία Ξεκίνημα»

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, από  το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Ο Π. Φύσσας είχε μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής λόγω της δράσης του στις γειτονιές του Κερατσινίου. Οργάνωνε δράσεις αλληλεγγύης για τη έμπρακτη στήριξη όσων είχαν ανάγκη, ενώ οι στίχοι του μιλούσαν για την ελευθερία, ενάντια στο φασισμό και ενάντια στο σύστημα. Η δολοφονία του έγινε με εντολή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του Φύσσα απέδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση που σκοτώνει, τραμπουκίζει και απειλεί πρόσφυγες και μετανάστες, ομοφυλόφιλους, ΑμΕΑ, εργαζόμενους με συνδικαλιστική δράση, ακτιβιστές της αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Αυτοί ήταν άλλωστε και οι στόχοι στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ – πέρα από τους Εβραίους και τους Ρομά.

Η δολοφονία του Π. Φύσσα πυροδότησε ένα κύμα εξαιρετικά μαζικών αντιφασιστικών διαδηλώσεων. Αυτή η αντιφασιστική έκρηξη, ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να σύρει την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η φετινή επέτειος της δολοφονίας συμπίπτει με το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής. Στις 7 Οκτώβρη, μετά από 5,5 χρόνια και 453 συνεδριάσεις, η έδρα του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή της. Οι καταθέσεις μαρτύρων, τα βίντεο και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των στελεχών της οργάνωσης επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το νόμιμο πολιτικό κόμμα. Κι, όμως η εισαγγελέας Α. Οικονόμου τόλμησε να προτείνει στους δικαστές την αθώωση όλης της Χρυσής Αυγής, εκτός από τον Ρουπακιά που μαχαίρωσε τον Π. Φύσα! Απαιτούμε μια βαριά καταδίκη σε ολόκληρη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής!

Δεν εφησυχάζουμε! Οργανωνόμαστε!

Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται αποδυναμωμένη, βρίσκεται εκτός Βουλής και Ευρωβουλής, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει μια εσωτερική κρίση. Όλα αυτά δεν πρέπει να μας κάνουν να εφησυχάσουμε. Αντιθέτως πρέπει να εντείνουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις, ειδικά τώρα που οι Χρυσαυγίτες βρίσκονται στριμωγμένοι στη γωνία.

Η καλύτερη άμυνα απέναντι στη φασιστική απειλή είναι η οργάνωση στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές και στους εργασιακούς χώρους. Την ίδια ώρα θα πρέπει να δώσουμε και τη μάχη απέναντι στη βασική αιτία που γεννά και εκτρέφει το φασισμό, που δεν είναι άλλη από τον καπιταλισμό που γεννά τη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία και την καταπίεση.


Ο αγώνας του Ζακ συνεχίζεται, ενάντια στην ακροδεξιά, την ομοφοβία, τη ρατσιστική βία

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου από ακροδεξιούς και αστυνομικούς στην Ομόνοια, στις 21 Σεπτέμβρη του 2018. Αφού ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον κοσμηματοπώλη που ισχυρίστηκε ότι τον πέρασε για ληστή και τον ακροδεξιό γείτονά του, ο Ζακ δέχτηκε -νεκρός πλέον- τόνους λάσπης από τα μέσα ενημέρωσης. Ο «κλέφτης», ο «ναρκομανής», ο «επικίνδυνος», τελικά δεν ήταν τίποτα από όλα αυτά. Ήταν ένας άνθρωπος που κυνηγήθηκε γιατί ήταν διαφορετικός. Ήταν ένας άνθρωπος που αγωνιζόταν ενάντια στην καταπίεση, το σεξισμό, την ομοφοβία, πάλευε για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης. Οι αγώνες όμως δεν τελειώνουν με τη δολοφονία ενός ανθρώπου. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για όλα όσα διεκδικούσε και ο Ζακ, διαδηλώνουμε στην επέτειο της δολοφονίας του, διεκδικούμε τον τερματισμό της ρατσιστικής / σεξιστικής βίας! Η έναρξη της δίκης στις 21 Οκτώβρη είναι μια καλή ευκαιρία για να αναδείξουμε όλα τα παραπάνω.

Η δίκη της ΧΑ τελειώνει! Ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται!

Στις 7 Οκτώβρη, μετά από 5,5 χρόνια και 453 συνεδριάσεις, η έδρα του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή της δίκης της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκειά της, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν έδειξαν με πεντακάθαρο τρόπο ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση νεοναζί, που εδώ και δεκαετίες επιτίθεται, χτυπάει και δολοφονεί ανθρώπους που δεν ταιριάζουν στα εθνικά ή ιδεολογικά της πρότυπα. Παρόλα αυτά, η πρόταση της εισαγγελίας είναι να κριθεί ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που σημαίνει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η ηγεσία να πέσει στα μαλακά. Το αντιφασιστικό κίνημα, αλλά και κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, πρέπει να παλέψει για την οριστική, σκληρή καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας! Στις 7/10, να είμαστε όλοι και όλες έξω από το Εφετείο, διεκδικώντας να βρεθεί η Χρυσή Αυγή στη θέση που της αρμόζει: στις φυλακές και στα σκουπίδια της ιστορίας!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα