Μάντσεστερ: οι παρανοϊκοί τρομοκράτες του ISIS και οι ηθικοί αυτουργοί στη Δύση

Σχόλιο από το «Ξ»

 

Τουλάχιστον 23 νεκροί (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο) και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 22 Μάη. Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε το μεσημέρι της Τρίτης την ευθύνη για την επίθεση. Δεν είχαν περάσει παρά μόλις δυο μήνες από την τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο που κόστισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους.

24f20cc6d427cb8d729ac61daed19a5b_XL

Η νέα τρομοκρατική επίθεση έρχεται να προστεθεί σε αυτές που συνέβησαν στην Γαλλία, τις Βρυξέλλες αλλά και τις ΗΠΑ τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Μιλάμε βέβαια για τις επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα στη Δύση, γιατί αυτές που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή και την Τουρκία είναι απείρως περισσότερες.

Με αφορμή τη νέα επίθεση, η συζήτηση περί «ασφάλειας» και «ισλαμικού κινδύνου» θα βρεθεί πάλι στο προσκήνιο.

Στη πραγματικότητα όμως, εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς, τους παρανοϊκούς μακελάρηδες του ISIS, την ευθύνη φέρουν και οι «ηθικοί αυτουργοί»: οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που με τη πολιτική της καταλήστευσης των πόρων και των πολέμων τους για τα πετρέλαια και άλλα συμφέροντα, στη Μέση Ανατολή και γενικά τον Μουσουλμανικό κόσμο, δημιουργούν τα φαινόμενα τρομοκρατίας. Αυτή η πολιτική πάει χέρι χέρι με την καταπίεση και την καταστολή που υφίστανται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, πολλοί από αυτούς από τη Μέση Ανατολή και γενικά τον ισλαμικό κόσμο, στις χώρες του μητροπολιτικού καπιταλισμού – μια πολιτική που οδηγεί στην απελπισία και τον «θρησκευτικό» φονταμενταλισμό.

Όπως έδειξαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο επιθέσεις σαν αυτή στο βρετανικό κοινοβούλιο ή πολύ κοντά στο ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών, όσο αυστηρά μέτρα ασφαλείας κι αν ληφθούν, αυτά δεν αποτελούν απάντηση σε αποφασισμένους καμικάζι αυτοκτονίας.

Η μόνη απάντηση σε φαινόμενα σαν αυτό της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι η πάλη ενάντια στην ίδια την πηγή του κακού, που δεν είναι άλλη από το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την τρομοκρατία.

Απέναντι στο νέο κύμα αντιμεταναστευτικής υστερίας που αναμένεται μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ, καθήκον της Αριστεράς είναι να καταδείξει τους πραγματικούς ενόχους. Αυτός θα είναι ο καλύτερος φόρος τιμής για τα αθώα θύματα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα