Η Ηριάννα και ο Περικλής είναι φυλακή για να φοβάσαι εσύ!

Ανακοίνωση του «Ξ» 
Παρά την ύπαρξη μαζικού κινήματος αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή, το δικαστήριο αποφάσισε στις 16/10 την εκ νέου απόρριψη του αιτήματός τους για αποφυλάκιση. Δυο νέοι άνθρωποι, παραμένουν φυλακισμένοι με σαθρά στοιχεία, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας, του κόσμου των κινημάτων, ολόκληρης της κοινωνίας. Την περίοδο της εκδίκασης της υπόθεσης, αλλά και στις μέρες που ακολούθησαν, το «Ξ» διένειμε και συνεχίζει να διανέμει την παρακάτω ανακοίνωση για την υπόθεση.

 

Μείνε μακριά. Μείνε αμέτοχος. Μην κατεβαίνεις σε πορείες, μη συμμετέχεις σε κινήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις. Μην έρχεσαι καν σε επαφή με «τέτοιου είδους» ανθρώπους. Κοίτα τη δουλειά σου, κι’ όχι ν’ αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου. Γιατί ο επόμενος που θα καταδικαστεί για τρομοκρατία, χωρίς καμία απόδειξη, μπορεί να είσαι εσύ! Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει το σύστημα μέσα από την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μπ.

Με «στημένα» κατηγορητήρια στοχοποιούνται άνθρωποι λόγω ιδεολογίας, φιλικών σχέσεων ή επειδή έτυχε να είναι στο «λάθος» μέρος τη «λάθος» ώρα. Ο σκοπός είναι ένας: να αποτελέσουν το παράδειγμα προς αποφυγή, το παράδειγμα που θα τρομοκρατήσει την κοινωνία.

Η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή, με μοναδικό «αποδεικτικό» στοιχείο, ένα δείγμα DNA που βρέθηκε πάνω στο γεμιστήρα ενός όπλου…

113 βιοεπιστήμονες καταγγέλλουν

Ένα δείγμα DNA που σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν 113 βιοεπιστήμονες

α) ήταν σε ανεπαρκή ποσότητα για να διεξαχθούν όλοι οι προβλεπόμενοι εργαστηριακοί έλεγχοι,

β) εξετάστηκε σ’ ένα εργαστήριο της αστυνομίας που δεν πληροί τα σύγχρονα επιστημονικά στάνταρντ

γ) ταίριαζε μερικώς και όχι πλήρως στην κατηγορούμενη

δ) θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί στο γεμιστήρα του όπλου με πολλούς τρόπους και χωρίς η κατηγορούμενη να το έχει ακουμπήσει ποτέ.

Όσο για το ίδιο το όπλο, μέχρι σήμερα δεν έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά, ενώ δεν υπάρχει και κανένα στοιχείο που να συνδέει το όπλο με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς – την τρομοκρατική οργάνωση που αστυνομία και δικαστές κατηγορούν την Ηριάννα και τον Περικλή ότι συμμετέχουν.

Η ανακοίνωση των βιοεπιστημόνων για την Ηριάννα τελειώνει γράφοντας: «Ο κίνδυνος να παγιωθεί μια τέτοια πρακτική είναι κίνδυνος για το σύνολο της κοινωνίας»!

Αρνητική απάντηση και στην 2η αίτηση αποφυλάκισης

Στις 16/10 εκδικάστηκε η 2η αίτηση της Ηριάννας και του Περικλή, με την οποία ζητούσαν να αποφυλακιστούν μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που έχουν ασκήσει στην καταδικαστική απόφαση που τους θέλει, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, να είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, κατά βάση νεολαία, που ήταν εκεί για να δηλώσει την αλληλεγγύη του στην Ηριάννα και τον Περικλή και να υποστηρίξει τον αγώνα τους για δικαίωση. Από της καταθέσεις των μαρτύρων, έγινε ξεκάθαρο, ότι η Ηριάννα και ο Περικλής όχι μόνο δεν αποτελούν κάποιου είδους «κίνδυνο» για την κοινωνία, αλλά και ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να αποφύγουν τη δικαιοσύνη. Αντίθετα και οι δύο τόνισαν ότι θέλουν να αποδείξουν την αθωότητά τους, απέναντι στις αυθαίρετες και άδικες κατηγορίες εναντίον τους.

Κι όμως! Ο εισαγγελέας, Γ. Γεράκης, ζήτησε την παραμονή τους στη φυλακή, αγνοώντας τόσο τους κινδύνους για την υγεία του Περικλή, που πάσχει από σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα, όσο και τις καταστροφικές επιπτώσεις στο εργασιακό και επιστημονικό μέλλον της Ηριάννας. Μάλιστα, στην περίπτωση του Περικλή, ο εισαγγελέας είπε πως δεν έχει αποδειχτεί ότι έχει προκληθεί βλάβη στην υγεία του! Θεωρεί δηλαδή ότι θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος μόνο αφότου η υγεία του έχει υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα!

Η δικαιοσύνη δεν είναι ούτε «τυφλή» ούτε «ανεξάρτητη»

Ο εισαγγελέας Γ. Γεράκης όπως και ο εισαγγελέας Ι. Προβατάρης που είχε απαντήσει επίσης αρνητικά στην 1η αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο της Siemens. Ο Γ. Γεράκης διώκεται και πειθαρχικά από τον Άρειο Πάγο για την μη μετάφραση του βουλεύματος της υπόθεσης Siemens στα γερμανικά και στα γαλλικά ενώ ο Ι. Προβατάρης είχε καθυστερήσει να στείλει τμήματα της Δικογραφίας στη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Το αποτέλεσμα ήταν η δίκη της Siemens να αναβληθεί επ’ αόριστο!

Επιπλέον ο Ι. Προβατάρης, είναι ο εισαγγελέας που πρότεινε την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου και του Παππά, της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, στην δίκη που διεξάγεται με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι όλα αυτά τυχαίες συμπτώσεις;

Οι αποφάσεις των Ι. Προβατάρη και Γ. Γεράκη δεν είναι βέβαια η εξαίρεση στον κανόνα. Άνθρωποι που αποδεδειγμένα έκλεψαν εκατομμύρια και διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα έπεσαν από τους δικαστές στα μαλακά ή δεν διώχθηκαν ποτέ. Ο Παπακωσταντίνου, ο Μηλιώνης της Energa, το Νoor 1 που μετέφερε τόνους κοκαΐνης, ο Κουντούρης του Αγία Ζώνη ΙΙ που μόλυνε τον Σαρωνικό… τα παραδείγματα των πυλώνων του συστήματος που είχαν προνομιακή μεταχείριση από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές είναι πάρα πολλά…

Τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση που με δημόσια τοποθέτηση της στηρίζει την Ηριάννα φέρει βαρύτατη ευθύνη γιατί όχι μόνο δεν κατάργησε τον τρομονόμο αλλά επιπλέον τον ενίσχυσε. Και η δικαστική εξουσία πατάει σε αυτόν ακριβώς το νόμο για να πετυχαίνει καταδίκες σαν αυτή της Ηριάννας. Επιπλέον η κυβέρνηση δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ξηλώσει το κύκλωμα της αντιτρομοκρατικής που χρησιμοποιεί τον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» για να κυνηγάει ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα.

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε την προηγούμενη περίοδο προς την Ηριάννα, τον Περικλή και τον Θεοφίλου πρέπει να συνεχιστεί και να διογκωθεί με ένα και μόνο στόχο: Την αποφυλάκιση και την αμετάκλητη αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή, την κατάργηση του τρομονόμου και όλου του κατασταλτικού πλαισίου που στόχο έχει το κίνημα και τους αγώνες του.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα