«Εργατική Αυτονομία» – Βόλος: Για τις νέες απολύσεις στο «Λεβεντέρη»

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου η εργοδοσία στο εργοστάσιο συρματόσχοινων «Λεβεντέρης» στο Βόλο, ανακοίνωσε την απόλυση έξι ακόμη εργαζομένων. Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Μαΐου είχαν απολυθεί άλλοι τρεις εργαζόμενοι. Τότε, το Σωματείο είχε κάνει την εκτίμηση ότι η εργοδοσία έχει αποφασίσει τη δραστική συρρίκνωση της παραγωγής ή ακόμη και το πλήρες κλείσιμο της και τη στροφή στο εμπορικό σκέλος. Σήμερα οι φόβοι αυτοί επιβεβαιώνονται. Την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουλίου το Εργατικό Κέντρο Βόλου έχει προκηρύξει 2ωρη πανβολιώτικη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Εργατική Αυτονομία», συνδικαλιστικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει το «Ξ»

 

Με αφορμή τις νέες απολύσεις στο «Λεβεντέρη»

Πως θα σταματήσει η κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής;

 

grothies-jpg

Οι έξι νέες απολύσεις στη βιομηχανία συρματόσχοινων «Λεβεντέρης» ενισχύουν τους φόβους ότι ακόμη ένα εργοστάσιο της περιοχής ετοιμάζεται να κλείσει αφού η εργοδοσία κινείται στην κατεύθυνση της εμπορικής και μόνο δραστηριότητας. Νέοι άνεργοι προστίθενται στους χιλιάδες ανέργους της πόλης μας και ολόκληρη η τοπική οικονομία βυθίζεται σε ένα κατήφορο χωρίς τέλος.

Από την πλευρά μας επαναλαμβάνουμε όσα γράφαμε στις αρχές Ιουνίου όταν ξεκίνησαν οι απολύσεις στο εργοστάσιο:

«Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στη μακριά αλυσίδα της κατάρρευσης της βιομηχανικής παραγωγής, των λουκέτων και των απολύσεων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κρίσης της «ελεύθερης αγοράς» και του «ιδιωτικού τομέα» που δήθεν θα φέρει την ανάπτυξη. Οι βιομήχανοι και το μεγάλο κεφάλαιο ενδιαφέρονται για τα κέρδη τους και αν αυτά εξασφαλίζονται με τις απολύσεις τότε κάνουν απολύσεις! Αυτό δεν έγινε στη ΒΙΟΣΩΛ, την ΚΟΝΤΙ, της ΒΙΣ, την Κόκα Κόλα, τον ΙΜΑΝΤΑ…;

Ο μόνος τρόπος για αντιμετωπιστεί η μάστιγα των απολύσεων και της ανεργίας είναι ο συντονισμός των εργαζομένων σε όλα τα εργοστάσια και η κοινή πάλη για:

  • Να ανοίξουν τα βιβλία κάθε εργοστασίου που κάνει απολύσεις και να πραγματοποιηθεί λογιστικός έλεγχος από τους εργαζόμενους με τη βοήθεια λογιστών.
  • Να βγουν στη φόρα όλα τα στοιχεία των βιομηχάνων / εταιριών που κάνουν απολύσεις (ή κλείνουν εργοστάσια) αλλά οι ίδιοι παραμένουν πλούσιοι με καταθέσεις εδώ ή στο εξωτερικό.
  • Να εθνικοποιηθεί κάθε εργοστάσιο που κάνει μαζικές απολύσεις ή βάζει λουκέτο και να λειτουργήσει κάτω από τον έλεγχο και τη διαχείριση των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.
  • Να γίνουν δημόσιες επενδύσεις στα εθνικοποιημένα εργοστάσια για εκσυγχρονισμό και αύξηση της παραγωγής.
  • Να ανατραπεί η δικτατορία της αγοράς και του κεφαλαίου.»

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 26 Ιουλίου (10:00-12:00) και στη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο του Λεβεντέρη στις 11:00. Ταυτόχρονα τους καλούμε να πάρουν ενεργά μέρος στην πάλη για την ανασυγκρότηση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος σε μια κατεύθυνση ταξική και πραγματικά ανατρεπτική.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα