Ζωγράφου: Τι κρύβεται πίσω από την αθώωση του Καζάκου για το δάνειο της Βίλας;

Από το Ξεκίνημα Ζωγράφου
Υποψήφιοι από το Ξεκίνημα με τη δημοτική παράταξη «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου» είναι η Ειρήνη Πλουμπίδη και ο Διονύσης Χρηστόπουλος.

Σε δεκάδες προεκλογικά έντυπα φιγουράρει αυτές τις μέρες η αθώωση του πρώην Δήμαρχου Ζωγράφου Γ. Καζάκου από το συμβούλιο εφετών Αθηνών, για το δάνειο που είχε συνάψει με τράπεζα του εξωτερικού – την αυστριακή Kommunale Credit Bank.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ζωγράφου με Δήμαρχο τον Γ. Καζάκο πήρε το Σεπτέμβρη του 2007 δάνειο 25 εκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει το 50% της Βίλας Ζωγράφου. Το δάνειο αυτό θα αποπληρωνόταν σε 20 χρόνια και μαζί με τους τόκους κλπ το συνολικό ποσό που θα πλήρωναν οι κάτοικοι του Ζωγράφου θα έφτανε λίγο πάνω από 40 εκ. ευρώ! (Περισσότερα για το ιστορικό της Βίλας διαβάστε εδώ και εδώ)

Το δάνειο αυτό είχε καταγγελθεί από την επιτροπή κατοίκων για τη Βίλα Ζωγράφου, και από τις δημοτικές παρατάξεις «Κίνημα στην Πόλη» και «Λαϊκή Συσπείρωση» ως παράνομο. Ένα βασικός λόγος ήταν ότι δεν είχε εγκριθεί, όπως όφειλε, από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να σημειώσουμε ότι νομικά υπήρχε η δυνατότητα η Βίλα Ζωγράφου να απαλλοτριωθεί προς όφελος των Δημοτών, χωρίς ο Δήμος να χρειάζεται να μπλέξει με δάνεια και αγοραπωλησίες.

Τον Ιούλιο του 2011 το ΔΝΤ ανακάλυψε ότι 2 Δήμοι στην Ελλάδα έχουν συνάψει υπέρογκα δάνεια με τράπεζες του εξωτερικού*, τα οποία δεν «εξυπηρετούνταν» – οι Δήμοι δεν πλήρωναν τις δόσεις**. Οι Δήμοι αυτοί ήταν ο Ζωγράφος με δάνειο 25 εκ. ευρώ και οι Αχαρναί με 35 εκ. ευρώ.

Εγγυητής των δανείων είχε οριστεί το ελληνικό Δημόσιο. Έτσι το ΔΝΤ απαίτησε από το Ελληνικό Δημόσιο να συμπεριλάβει τα δάνεια αυτά στο «εξωτερικό χρέος» της χώρας και να αρχίσει άμεσα την αποπληρωμή τους. Μάλιστα, για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση το ΔΝΤ απείλησε ότι δεν έδινε στην Ελλάδα την 5η δόση του 2011. Με αφορμή αυτές τις απειλές το δάνειο Καζάκου (όπως και το δάνειο του Στριφτού στις Αχαρναί) έγινε γνωστό στο πανελλήνιο.

Πάμε τώρα στην πολιτική ουσία:

Αν το συμβούλιο εφετών καταδίκαζε τον Καζάκο, θα σήμαινε ότι η δικαστική εξουσία της χώρας αναγνώριζε ότι το δάνειο αυτό είναι παράνομο!

Αυτό με τη σειρά του θα σήμαινε ότι το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε, κάτω από πιέσεις του ΔΝΤ, να πληρώνει ένα παράνομο δάνειο!

Και αυτό θα έδινε επιχειρήματα και νομικό πάτημα σε όλους όσους φωνάζουν από τη αρχή της κρίσης για το παράνομο και απεχθές κομμάτι του χρέους που δεν είναι καθόλου μικρό, ούτε περιορίζεται στα δάνειο των Δήμων Ζωγράφου και Αχαρναί.  

Με άλλα λόγια, τα ελληνικά δικαστήρια, που δεν είναι καθόλου «ανεξάρτητα» και καθόλου «τυφλά» όπως καμώνονται, αλλά υπηρετούν την άρχουσα τάξη και όλες τις πολιτικές της επιλογές, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κρίνουν σαν παράνομο το δάνειο του Καζάκου! Κι αυτό για λόγους καθαρά πολιτικούς! Γιατί αν κρίνανε το δάνειο σαν παράνομο τότε θα ήταν σαν να ανοίγανε τους ασκούς του Αιόλου για όλα τα δάνεια και, πάνω απ’ όλα, για το δημόσιο χρέος της χώρας! Γιατί το δημόσιο χρέος δεν είναι τίποτε άλλο από τα δάνεια όλων των λαμογιών, των απατεώνων, των ληστών, που μας κυβερνούν.

Η «αθώωση» του Καζάκου, δεν αθωώνει τον Καζάκο, αλλά, στην πραγματικότητα, αποκαλύπτει πόσο «ένοχα» είναι τα δάνεια που έγιναν για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της άρχουσας ελίτ του τόπου και πάνω απ’ όλα των τραπεζιτών-τοκογλύφων! 

Αυτά τα δάνεια, ονομάζονται «ελληνικό δημόσιο χρέος» και ο ελληνικός λαός καλείται να ματώσει, την ώρα που οι τραπεζίτες αυξάνουν τα κέρδη τους! Σ’ αυτό το χρέος μπορούμε μόνο να απαντήσουμε λέγοντας: ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

____________________

* Με την αυστριακή Kommunale Credit Bank ο Δήμος Ζωγράφου και με την DEXIA BANK (Γάλλο – Βελγικός όμιλος) ο Δήμος Αχαρνών. Η αυστριακή Kommunale Credit Bank αγοράστηκε στη συνέχεια από το αυστριακό κράτος.

** Ο Δήμος Ζωγράφου δεν μπορούσε να εκταμιεύσει τα χρήματα που χρειαζόταν για να πληρώσει το δάνειο, γιατί το δάνειο δεν είχε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα