Βόλος: Όλοι και όλες στη συγκέντρωση έξω από τη συνάντηση Πιτσιόρλα – Βιομηχάνων

22/06/2018
Comments off
649 Views
Aνακοίνωση του «Ξ» Βόλου

 

Το Ξεκίνημα καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει η «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών» έξω από την ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, στην οποία είναι επίσημος ομιλητής ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας και χορηγός η «ΑΓΕΤ Ηρακλής». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/6 στις 7:00μμ στον κόμβο των ΚΤΕΛ.

Το κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών που εκφράστηκε με πρωτοφανή μαζικότητα στο ιστορικό συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου χρειάζεται να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους του: το σταμάτημα της καύσης σκουπιδιών, την αποτροπή της κατασκευής εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου και την υλοποίηση της οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων με κύρια διαδικασία τη διαλογή στην πηγή, την  ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Παράλληλα, η συνάντηση του Υφ. Οικονομικών και των Βιομηχάνων είναι μια αφορμή για να διαδηλώσουμε ενάντια στους Βιομήχανους και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το success story  Τσίπρα – Καμμένου και η υπόσχεση της ανάπτυξης δεν αλλάζουν την πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά ο κόσμος: εξαιρετικά χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων και ασυδοσία των εργοδοτών, μαζική ανεργία και μετανάστευση των νέων. Μαζί με αυτά, συνεχίζεται το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (ενέργεια, νερό, υποδομές), οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας, η μαζική καταστροφή του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους…

Για όλους αυτούς τους λόγους, όλοι και όλες το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 7:00, στον κόμβο των ΚΤΕΛ!   

 

Η ανακοίνωση έχει δημοσιευτεί στα παρακάτω τοπικά μέσα: