Το σωματείο εργαζομένων «Παίδων – Αγλαΐα Κυριακού» υπέρ των εργαζομένων ΙΜΑΝΤΑ

14/02/2016
Comments off
824 Views
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού» έστειλε στο «Ξ» αντίγραφο του ψηφίσματος διαμαρτυρίας που έστειλε στους Hannes Boekhoff (Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο ΜΜΕ της Continental AG), Vincent Charles (Εκπρόσωπο Τύπου της Continental) και Σάββα Παπουτσόγλου (Γενικό Διευθυντή ΙΜΑΣ ΑΕ) σαν αποτέλεσμα της εκστρατείας των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ ενάντια στις απολύσεις στο εργοστάσιο του Ιμάντα στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου.

Ακολουθεί το ψήφισμα

Όχι στις απολύσεις στην Contitech ΙΜΑΣ ΑΕ
Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ

Προς:

Hannes Boekhoff, Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο ΜΜΕ της Continental AG,hannes.boekhoff@conti.de

Vincent Charles, Εκπρόσωπο Τύπου της Continental vincent.charles@conti.de

Σάββα Παπουτσόγλου, Γενικό Διευθυντή ΙΜΑΣ ΑΕ http://www.imas-conveyors.com/footer/contact_form_el.html?idform=399&topic=General%20Manager

Φαξ: 24210 – 96-590

Κύριοι,

Ενημερωθήκαμε για τις απολύσεις οι οποίες ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες στο εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ στο Βόλο, που ανήκει στην Γερμανική πολυεθνική Continental / Contitech. Ενημερωθήκαμε επίσης για τη διαρκή πίεση που ασκείτε προς τους εργαζόμενους για να δεχτούν μειώσεις στους μισθούς, εκ περιτροπής εργασίας και μειωμένες αποδοχές για τους νεοπροσλαμβανόμενους στα πλαίσια της νέας 3ετους Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Continental / Contitech είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός, που παράγει κυρίως ελαστικά αυτοκινήτων, με κέρδη που αυξάνονται κάθε χρόνο σύμφωνα με τα δικά σας δημοσιευμένα  οικονομικά στοιχεία. Πρόσφατα μάλιστα η Continental προχώρησε στην εξαγορά της Goodyear ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δύναμή της.

Ο ΙΜΑΝΤΑΣ είναι ένα εργοστάσιο που επί 40 χρόνια βγάζει κέρδη πουλώντας το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του στα ορυχεία της ΔΕΗ αλλά και στο εξωτερικό, όπως στην Αυστραλία.  

Θεωρούμε ότι οι απολύσεις αλλά και οι επιθέσεις ενάντια στις αποδοχές των εργαζομένων είναι απαράδεκτες καθώς οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και πετάνε ανθρώπους στο δρόμο, τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει.

Για αυτό σας δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ και θα για αυτό τον αγώνα θα ενημερώσουμε το Σωματεία μας, τους συναδέλφους στο χώρο δουλειά μας αλλά και την τοπική κοινωνία για να γνωρίζει τις απαράδεκτες αντεργατικές πολιτικές της πολυεθνικής Continental / Contitech.

Ζητάμε:

  • Να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις και να υπογραφεί ΕΣΣΕ που να εξασφαλίζει στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια από τη δουλειά τους.

Θεματικές