Θεσ/νικη: Εξαιρετικά πετυχημένο το πρώτο μάθημα αυτοάμυνας!

12/11/2019
Comments off
362 Views

Την Κυριακή 10/11 οργανώθηκε το πρώτο μάθημα αυτοάμυνας από τις Μαχητικές και Ελεύθερες στη Θεσσαλονίκη, στο ΤΑΚΙΜ.

Με αφορμή μια σειρά σεξιστικών επιθέσεων οι Μ&Ε πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε μαθήματα αυτοάμυνας. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη νέων γυναικών -και όχι μονό- να κυκλοφορούν με περισσότερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στους δρόμους, ήρθαμε σε επαφή με τους Γιώργο Ταγκτελενίδη και Tamazi Chkareuli για να οργανώσουμε ένα σεμινάριο αυτοάμυνας. Η ανάγκη για το σεμινάριο φάνηκε λίγες ώρες μετά, όταν και οι θέσεις συμμετοχής καλύφτηκαν, αφήνοντας πολλές γυναίκες «εκτός»!

Η απάντηση μας ήταν άμεση, αφού ανακοινώσαμε και δεύτερο μάθημα για τις 24/11, για το οποίο οι θέσεις καλύφτηκαν επίσης ταχύτατα!

Στην αρχή του μαθήματος, έγινε ενημέρωση για τις «Μαχητικές και Ελεύθερες» και τους λόγους που οργανώνουμε μαθήματα αυτοάμυνας, ενώ έγινε ειδική αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε πριν δύο χρόνια η Α.Σ., η υπόθεση της οποίας εκδικάζεται στις αρχές Φλεβάρη. Συμφωνήσαμε μάλιστα να οργανώσουμε συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, στέλνοντας το μήνυμα πως καμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι μόνη απέναντι στη σεξιστική βία.

Η ανάγκη για τέτοιου είδους μαθήματα όμως φάνηκε και κατά τη διάρκεια του πρώτου μαθήματος, με όλες τις συμμετέχουσες να κάνουν τις ασκήσεις με ιδιαίτερο ζήλο αλλά και κέφι!

Εξαιρετικά πετυχημένο το 1ο μάθημα αυτοάμυνας που πραγματοποιήθηκε χτες, τόσο από άποψη συμμετοχής, όσο και διάθεσης να…

Gepostet von Μαχητικές και Ελεύθερες am Montag, 11. November 2019

Την ίδια ώρα, οι ερωτήσεις μας ήταν πολλές, για το πως μπορούμε να αντιδράσουμε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες επίθεσης, κάτι που αναδεικνύει αφενός το ότι υπάρχουν πολλές εμπειρίες και πολλοί φόβοι επίθεσης αλλά και πολλή διάθεση να πάψουμε να είμαστε θύματα, να μάθουμε να μας προστατεύουμε!

Όταν το μάθημα τέλειωσε, υπήρχαν πολλά χαμόγελα και μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας. Μάλιστα, συμφωνήσαμε πως θέλουμε να ξαναβρεθούμε και τα μαθήματα να οργανώνονται σε μια πιο μόνιμη βάση! Οι λεπτομέρειες για τα επόμενα μαθήματα θα ανακοινωθούν σύντομα.