Ώρα 8.00 μμ: Συνεχίζεται από το πρωί η μάχη για απεργία στην ΕΘΕΛ – με κάλπες η ψηφοφορία υπέρ και κατά της απεργίας!

29/01/2013
Comments off
509 Views
Χωρίς κατηγορία

Ρεπορτάζ από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 

 

Συνεχίζονται ακόμα, μέχρι αυτή την ώρα, οι διαδικασίες για να αποφασίσει η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ για το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η συνέλευση είχε ώρα έναρξης τις 10.00 το πρωί.

Η πλειοψηφία της ηγεσίας του συνδικάτου, το μέτωπο ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Πανεργατικής, μαζί με την παράταξη Όραμα, του πρώην προέδρου Ν. Κουλουμπαρίτση, προτείνει στην ουσία τερματισμό των κινητοποιήσεων (μία 24ωρη την Πέμπτη και μετά γενική συνέλευση σε… 15 ημέρες, τις 14 Φεβρουαρίου).

Κινητοποιήσεις διαρκείας με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες (συγκεκριμένα απεργίες αύριο Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή και νέα γεν. συνέλευση την Παρασκευή) πρότειναν οι παρατάξεις:

  • Ανεξάρτητη Παρέμβαση
  • ΕΑΣ
  • Εργαζόμενοι ΟΣΥ

Μαζί μ’ αυτή την πρόταση συμπαρατάχθηκε ο Σύνδεσμος Οδηγών

Η ΔΑΣ/ ΠΑΜΕ έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο πίσω είναι από τις ανάγκες του κινήματος κατεβάζοντας μία «ενδιάμεση» πρόταση, που προνοούσε επιστροφή στη δουλειά αύριο, και 24ωρη απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή και γεν. συνέλευση την Παρασκευή. Με αυτή την πρόταση η ΔΑΣ το μόνο που κατάφερνε ήταν ότι διασπούσε το μέτωπο υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Όταν οι προτάσεις μπήκαν σε ψηφοφορία με ανάταση χεριών, το αποτέλεσμα δεν ήταν καθαρό καθώς η χωρητικότητα της αίθουσας ήταν πολύ μικρή για την πιο μαζική συνέλευση που έγινε εδώ και δύο δεκαετίες. Έτσι η ψηφοφορία αποφασίστηκε να γίνει με κάλπη.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αμφίρροπο. Το κλίμα μέσα στους εργαζόμενους είναι μαχητικό και αυτό ακριβώς τρομοκρατεί την ηγεσία. Από την άλλη η παράταση των διαδικασιών από τις 10.00 το πρωί μέχρι το βράδυ και η  απεργοσπαστική στάση της μεγάλης πλειοψηφίας στην ηγεσία του συνδικάτου, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη στάση της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ, δεν μπορεί παρά να κουράσει και να απογοητεύσει ένα τμήμα των εργαζομένων. Απ’ αυτό προκύπτει και ο κίνδυνος να χάσει την πλειοψηφία η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Πιο αναλυτικό ρεπορτάζ και συμπεράσματα, θα έχουμε μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Θεματικές