Σκουριές Χαλκιδικής: Όλοι στη διαδήλωση στη Μ. Παναγιά, την Κυριακή 24/2, στις 11.00!

22/02/2013
Comments off
480 Views
Ανακοίνωση του «Ξ»

Τα ξημερώματα της Κυριακής 17/2, δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, καταστρέφοντας οχήματα και εξοπλισμό. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση, η εταιρία, οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες που υποστηρίζουν την «επένδυση», και τα κανάλια τους, δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν στο τοπικό κίνημα, ρίχνοντας τόνους λάσπης στους κατοίκους που αντιστέκονται στο έργο.

Και ξαφνικά, τα ΜΜΕ θυμήθηκαν τη Χαλκιδική!

Η απόλυτη σιωπή των μέσων ενημέρωσης όταν η κυβέρνηση πουλούσε πάνω από 300.000 στρέμματα έναντι ενός ευτελούς αντιτίμου, όταν η εταιρία «κατάπινε» τεράστιες εκτάσεις ενός σπάνιου αρχέγονου δάσους, όταν τα ΜΑΤ ρίχνανε πλαστικές σφαίρες σε ειρηνικές διαδηλώσεις και χτυπούσαν αδιάκριτα ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, όταν εν μέσω καλοκαιριού ρίχνανε δακρυγόνα μέσα στο δάσος, ξαφνικά αντικαταστάθηκε από κραυγές αγανάκτησης ενάντια στη «μειοψηφία» των κατοίκων που προσπαθεί να «τρομάξει τους επενδυτές» και «πολεμάει την ανάπτυξη». Μέχρι πριν από λίγες μέρες, η λέξη «Χαλκιδική» ήταν άγνωστη για τους καναλάρχες, και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι… κάτι σημαντικό συμβαίνει στις Σκουριές!

Παραλήρημα αυθαιρεσίας

Πέρα από την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή και το τερατώδες οικονομικό σκάνδαλο, πέρα από την πιο άγρια καταστολή που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής, αυτό που ακολούθησε την επίθεση, δεν είναι απλά μια χοντροκομμένη απόπειρα εκφοβισμού του κινήματος, αλλά και ένα κύμα πρωτοφανούς αυθαιρεσίας: κάτοικοι «εξαφανίζονται» και η μόνη που γνωρίζει που βρίσκονται είναι η ΕΛ.ΑΣ. ενώ άλλοι δικάζονται ως ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης με «αποδεικτικά στοιχεία» για την ενοχή τους, τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις ενάντια στα μεταλλεία!

Να τους σταματήσουμε!

Το μήνυμα από την πλευρά της κυβέρνησης, της εταιρίας, των τοπικών αρχών, και της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης είναι σαφέστατο: όποιος διαδηλώνει, όποιος έχει άλλη άποψη, όποιος τάσσεται ενάντια στα σχέδια και τα συμφέροντά τους, θα θεωρείται τρομοκράτης και θα τιμωρείται παραδειγματικά!

Οι προσπάθειες εκφοβισμού και καταστολής δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες! Μόνο ένα μαζικό, μαχητικό κίνημα στην περιοχή, αλλά και η αλληλεγγύη των τοπικών και περιβαλλοντικών κινημάτων από ολόκληρη τη χώρα μπορεί να τους σταματήσει!

Όλοι στη διαδήλωση στη Μ. Παναγιά, την Κυριακή 24/2, στις 11.00!

Η καταστολή δε θα περάσει!