Ψηφίσματα Συμπαράστασης στον αγώνα των Οδηγών Λεωφορείων του Δουβλίνου

17/09/2016
Comments off
1,205 Views
Το Σωματείο των Εργαζομένων στην Καθαριότητα (στα λεωφορεία της Αθήνας) ΣΕΡΚΑ και η παράταξη «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» στο συνδικάτο εργαζομένων στις οδικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ) έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης στην απεργία των οδηγών λεωφορείων στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας Δουβλίνο.

 

 

app18bus

Σωματείο Εργαζομένων στην Καθαριότητα (ΣΕΡΚΑ)

Συνάδελφοι

Ενημερωθήκαμε για τον αγώνα που δίνετε, διεκδικώντας ανθρώπινους μισθούς.

Εμείς, οι καθαρίστριες στα λεωφορεία της Αθήνας, θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας.

Έχουμε ζήσει τη βαρβαρότητα των εργολάβων, που μας πληρώνουν μισθούς πείνας, μικρότερους των 500 ευρώ το μήνα, μας χρωστάνε μέχρι και πέντε μισθούς και μας συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια. Χρειάστηκε ένας αγώνας επτά μηνών, προκειμένου να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία μιλάει στο όνομα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ώστε να γίνουν απευθείας προσλήψεις χωρίς τη μεσολάβηση εργολάβου. Ο νόμος που το επιτρέπει ψηφίστηκε τον Αύγουστο, κάτι που αποτελεί μια σημαντική νίκη για εμάς, αν και περιμένουμε ακόμη την εφαρμογή του.

Οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη και διεθνώς, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες επιθέσεις. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει μπροστά είναι ο δρόμος του αγώνα. Η εμπειρία μας, μας έχει δείξει ότι μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε νίκες.

Η νίκη ενός από εμάς είναι νίκη για όλους!

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΡΚΑ,

Η πρόεδρος, 

Τετιάνα Καμπάκ

 

 

Ανεξάρτητη Παρέμβαση – Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Εκ μέρους της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης», μιας αριστερής, ανεξάρτητης παράταξης στο Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, θέλω να εκφράσω την αδελφική και ταξική μας αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνετε.

Το «Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιρλανδίας» μας ενημέρωσε ότι αυτό το διάστημα διοργανώνετε μια σειρά από 48ωρες απεργίες. Ευχόμαστε ο αγώνας σας να νικήσει.

Θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για τον αγώνα σας και θα εξηγήσουμε την αναγκαιότητα των συντονισμένων αγώνων σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Είτε στην Ιρλανδία, είτε στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε τις ίδιες επιθέσεις από τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την άρχουσα τάξη. Και βέβαια η Ε.Ε. υποστηρίζει αυτές τις επιθέσεις, «εξηγώντας» ότι η λιτότητα είναι για το καλό μας.

Εμπρός στον αγώνα!

Αποστόλης Κασιμέρης,
μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ,
με την «Ανεξάρτητη Παρέμβαση».

Θεματικές