Όχι Χωματερή στο Μουσαμά: Ανακοίνωση του «Χωματερή STOP – Πολίτες εν δράσει»

Διαβάστε παρακάτω τη νέα προκήρυξη που μοιράζει στην Πετρούπολη, η κίνηση «Χωματερή STOP – Πολίτες εν δράσει», σε σχέση με την ανάγκη για μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή για να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη να γίνει χωματερή στο παλιό λατομείο Μουσαμά (σχεδόν δίπλα στο θέατρο Πέτρας). Με αυτό το κεντρικό σύνθημα θα γίνουν τα μοιράσματα και οι αφισοκολλήσεις των επόμενων ημερών. Σε τελευταία ανάλυση η μόνη που δεν έχει μιλήσει ακόμα είναι η κοινωνία της Πετρούπολης!

Στον Βόλο, στα Γιάννενα, στις Σκουριές… οι κοινωνίες μίλησαν
Η μόνη απάντηση στους δρόμους
Όχι Χωματερή στο Μουσαμά

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής είναι προφανείς και ξεκάθαροι. Στο πρόβλημα (διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής) επιλέγουν την πλέον καταστροφική για το περιβάλλον και την κοινωνία και την πλέον επικερδή για όσους κερδοσκοπούν με τα σκουπίδια, λύση:

Το θάψιμο τους σε χώρους κυρίως της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι είναι ήδη επιβαρυμένοι και υποβαθμισμένοι.

Η σχεδιαζόμενη και άμεσα εφαρμόσιμη επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και η πρόθεση για χρησιμοποίηση και του λατομείου Μουσαμά, δίπλα στην πόλη μας, αποδεικνύουν ότι οι κυβερνώντες δεν «ιδρώνουν» καθόλου για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αυτοί όχι, εμείς όμως;

Εμείς, που αναπνέουμε τον θάνατο εδώ και χρόνια, δεν οφείλουμε να αντιδράσουμε, από τη στιγμή μάλιστα που σχεδιάζεται όχι βελτίωση αλλά επιδείνωση της κατάστασης;

Το ερώτημα είναι ρητορικό.

Πρόταση για κοινή συγκέντρωση στην Πετρούπολη από Δήμο, Δυτικό Μέτωπο, μαζικούς φορείς

Θα έπρεπε ήδη οι Φορείς της πόλης μας, σε συντονισμό και με αυτούς των όμορων Δήμων, να έχουν κινητοποιηθεί και να έχουν κινητοποιήσει τα μέλη τους στην κατεύθυνση μιας μαζικής και δυναμικής αντίδρασης –ως πρώτο άμεσο βήμα.

Πρώτιστα ο Δήμος Πετρούπολης, αλλά και φορείς όπως οι Εμπορικοί Σύλλογοι, η Ένωση Γονέων, οι τοπικοί, πολιτιστικοί Σύλλογοι και αθλητικά Σωματεία, οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και οι ενεργές συλλογικότητες της πόλης, θα έπρεπε να συντονίσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την οργάνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας Παν-Πετροπουλιώτικης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην απειλή της νέας χωματερής στο ΜΟΥΣΑΜΑ. Πρέπει έγκαιρα να γίνει σαφές στους αρμοδίους ότι ο λαός της Πετρούπολης δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην καταστροφή του τόπου του.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιδιωχθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε επίπεδο Δυτικής Αττικής.

Εμείς, ως Χωματερή Stop-Πολίτες εν Δράσει, από την πρώτη στιγμή ανοικτά και δημόσια υποστηρίξαμε ότι πέρα από τις νομικές, θεσμικές, πολιτικές και …υπηρεσιακές αντιδράσεις, τον τόνο θα πρέπει να δώσει η συμμετοχή του λαού της Πετρούπολης. Μέσα από μαζικές διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και όποιες άλλες δράσεις απαιτηθούν μέχρι να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη δημιουργίας Χωματερής στο Μουσαμά.

Προτείνουμε ξανά στο Δήμο, στο Δυτικό Μέτωπο, στην Ένωση Γονέων, στο σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο, στις τοπικές ενώσεις καθηγητών και δασκάλων, στον εμπορικό σύλλογο, σε τοπικούς συλλόγους, φορείς και στέκια, να συνεργαστούμε για τον κοινό σκοπό, και να οργανώσουμε από κοινού σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα καλά προετοιμασμένο τοπικό συλλαλητήριο ενάντια στην σχεδιαζόμενη Χωματερή στον Μουσαμά.

Τα παραδείγματα του Βόλου (συλλαλητήριο 8.000 ανθρώπων στις 5 Μάη ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ), των Ιωαννίνων (Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την 1η Ιούνη ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων), της Αιγιαλείας (συλλαλητήριο 1.000 ανθρώπων για το κλείσιμο της χωματερής στις 7 Μάη), και φυσικά οι κινητοποιήσεις-σύμβολο στις Σκουριές και στην Κερατέα, δείχνουν τον μόνο σίγουρο δρόμο για την αποτροπή των σχεδίων των μεγαλο-εργολαβών και των Κυβερνήσεων που τους πρακτορεύουν:

Ανάγκη για μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πετρούπολη!

Δεν θα τους χαρίσουμε τον αέρα που αναπνέουμε!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης: