Οι υποψήφιοι του «Ξ» στο ενωτικό ψηφοδέλτιο «Η Πόλη Ανάποδα» στη Θεσσαλονίκη

22/04/2019
Comments off
1.100 Views

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Ξεκινήματος στο «ενωτικό ψηφοδέλτιο Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» για το Δήμο Θεσσαλονίκης είναι:

Θανάσης Μαρίνης

Γεννήθηκε το 1986 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, όπου και είχε την πρώτη του επαφή με τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Από το 2010 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα έχοντας συστηματική εμπλοκή σε εργατικούς συνδικαλιστικούς αγώνες ενάντια στα μνημόνια, τις πολιτικές λιτότητας αλλά και ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μένει στην περιοχή της Τούμπας.

Κατερίνα Κλείτσα

Συμμετέχει στο κίνημα ενάντια στο σεξισμό και την γυναικεία καταπίεση, ζητήματα που έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο με τους αγώνες των γυναικών που αναπτύσσονται διεθνώς. Αρθρογραφεί και παίρνει μέρος σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤ* ανθρώπων. Συμμετέχει στην ομάδα γυναικών «Μαχητικές και Ελεύθερες». Ζει στην δυτική πλευρά της πόλης.

*Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι/ες, Τρανς άτομα

Γιάννος-Άγγελος Νικολάου

Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Βόλο, έχοντας ενεργή συμμετοχή στα τοπικά κοινωνικά κινήματα (φοιτητικό, περιβαλλοντικοί αγώνες, αντιφασιστική κίνηση κα). Το 2016 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο 5ο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε. Εργάζεται σε τεχνικό γραφείο, είναι μέλος της διαχειριστικής ομάδας του χώρου «ΤΑΚΙΜ» και ασχολείται με τα ζητήματα της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων.

Ρένα Μεζιλτσόγλου (από τη Δ. Ενότητα Τριανδρίας)

Γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Τούμπας. Συμμετείχε στον Συντονισμό κατοίκων/συλλογικοτήτων Τούμπας ενάντια στις διακοπές ρεύματος-νερού και τους πλειστηριασμούς. Συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ νεολαίας Art Against Fascism. Κατοικεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη και παλεύει με το τέρας της ανεργίας.

Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση

Το «Ξ» παλεύει πέρα από τα μικρά και καθημερινά ζητήματα για μια εναλλακτική κοινωνία, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, με δημοκρατία και ουσιαστική συμμετοχή των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων στις αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές τους. Παλεύει για το σοσιαλισμό μαζί με άλλες οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς σε πάνω από 40 χώρες, στα πλαίσια της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή (CWI). Αν σε ενδιαφέρουν οι καθημερινοί μας αγώνες και οι ιδέες μας έλα σε επαφή μαζί μας: τηλ 2310540432, contact@xekinima.org. Διαβάστε για τις ιδέες και τις δράσεις μας στο www.xekinima.org 


Διαβάστε την κεντρική προεκλογική προκήρυξη με τις θέσεις και τις προτάσεις του «Ξ» Θεσσαλονίκης εδώ