Μήνυμα του Πολ Μέρφι στην εκδήλωση για το Jobstown στο Art Garage

Όπως αναφέραμε στο ρεπορτάζ από την εκδήλωση που έγινε προχθές βράδυ (Τετάρτη 5/4) στο Art Garage, ο σ. Πολ Μέρφι δεν μπόρεσε να απευθύνει χαιρετισμό μέσω Skype λόγω υποχρεώσεων του στην ιρλανδική βουλή, στην επιτροπή που ασχολούτανε ακριβώς με το θέμα των τελών ύδρευσης. Έστειλε ένα σύντομο μήνυμα, το οποίο δυστυχώς δεν είδαμε την ώρα της εκδήλωσης για να διαβάσουμε, οπότε το δημοσιεύουμε σήμερα.

 

 

image

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Λυπούμαι πάρα πολύ που δεν μπορώ να είμαι απόψε μαζί σας για να σας εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για την εκδήλωση που οργανώνετε.

Αποτελεί βέβαια ειρωνεία το γεγονός ότι ο λόγος που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας είναι γιατί βρισκόμαστε στην τελική φάση της ψήφου για την κατάργηση των τελών ύδρευσης στην επιτροπή της βουλής που έχει επωμιστεί αυτό το θέμα. Αυτή είναι μια διαδικασία η οποία κρατάει δυστυχώς πολλές ώρες, όμως μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό – όλα δείχνουν πως θα έχουμε μία σχεδόν πλήρη νίκη. Η πιο πιθανή εξέλιξη, όπως φαίνεται, είναι πως τα τέλη θα καταργηθούν και όλοι όσοι έχουν ήδη πληρώσει θα αποζημιωθούν!

Αποτελεί ειρωνεία, γιατί η κατηγορία με βάση την οποία μας είχανε συλλάβει και κατηγορήσει για «παράνομη κράτηση» της τότε αναπληρώτριας πρωθυπουργού, ήταν η συμμετοχή μας σε μια διαμαρτυρία ενάντια στα τέλη ύδρευσης! Μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση είναι πιθανό τα τέλη να έχουν καταργηθεί!

Ο λόγος για τον οποίο έχουν βάλει σκοπό να περάσουν αγωνιστές από δίκες και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα μας είναι ακριβώς γιατί ήταν τόσο επιτυχημένο το κίνημα της μαζικής διαμαρτυρίας ενάντια στα τέλη ύδρευσης! Θέλουν να φοβίσουν και να αποτρέψουν τον κόσμο από μελλοντικές διαμαρτυρίες!

Την προηγούμενη εβδομάδα όμως είδαμε πόσο τρομοκρατημένοι είναι στην πραγματικότητα από το κίνημα διαμαρτυρίας το οποίο χτίζουμε γύρω από την υπόθεση των διώξεων εναντίον μας!

Προσπάθησαν να μας απαγορεύσουν να συμμετάσχουμε και να μιλήσουμε σε δημόσια εκδήλωση που έγινε γι’ αυτό το θέμα αλλά απέτυχαν παταγωδώς!

Επιδιώκουν επίσης να θέσουν περιορισμούς στο ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο σώμα των ενόρκων, θέτοντας όρο ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ένορκος αν προέρχεται από την Ταλάτ (όπου είχαν σημειωθεί τα «επεισόδια» με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό) ή αν έχει εκφράσει απόψεις για το θέμα των τελών ύδρευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! (δείτε εδώ)

Αυτά, εμείς τα ερμηνεύουμε σαν δείγματα ότι η εκστρατεία μας είναι επιτυχημένη και αποτελεσματική. Ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται στη διεθνή εκστρατεία που συναγωνιστές όπως εσάς με τόση επιτυχία αναπτύσσουν! Μαζί, είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να χτίσουμε ένα αρκετά ισχυρό κίνημα που θα υπερασπιστεί με επιτυχία το δικαίωμά μας να μιλάμε και να διαμαρτυρόμαστε ελεύθερα.

Σ’ αυτό μας τον αγώνα και μπροστά στην δίκη η οποία πλησιάζει παίρνουμε έμπνευση από τον Σκοτσέζο σοσιαλιστή Τζον Μακλίν ο οποίος είχε εναντιωθεί στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δικαστεί και καταδικαστεί γι’ αυτό. Έκανε μία ιστορική ομιλία στην οποία είχε πει:

«Δεν θέλω να υπάρχει κανένας άνθρωπος που υποφέρει, κι εγώ, σαν άτομο, είμαι αποφασισμένος να κάνω πράξη το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου μου. Κανένας άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη, καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να μιλώ, το δικαίωμα μου να διαμαρτύρομαι ενάντια στην αδικία το δικαίωμα να κάνω τα πάντα που θεωρώ πως είναι σωστά για το καλό των ανθρώπων. Επομένως δεν είμαι εδώ σαν κατηγορούμενος  είμαι εδώ σαν ο κατήγορος του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο είναι βαμμένο με αίμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια».

Και πάλι, σύντροφοι και συντρόφισσες, σας ευχαριστώ και λυπούμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας.

Πολ.

Θεματικές