«Κόλλα την εφορία στον τοίχο!» – Κινητοποίηση της Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Σμύρνης, Πέμπτη 31/1

30/01/2013
Comments off
586 Views
Του Πάρη Μακρίδη

Την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 8.00 το πρωί, η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Σμύρνης οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική ΔΟΥ, στην οποία καλεί τους πολίτες να έρθουν μαζί με τη φωτοτυπία του ληξιπρόθεσμου εκκαθαριστικού της εφορίας που αφορά το ΕΕΤΗΔΕ του 2011 και να το κολλήσουν στον τοίχο της εφορίας. Το «χαράτσι» περνά από τη ΔΕΗ στην εφορία, η οποία θα επιβάλλει μηνιαίες προσαυξήσεις στο ποσό που χρωστά ο καθένας.

Το κίνημα άρνησης πληρωμής του «χαρατσιού» έχει ήδη στο ενεργητικό του μια μεγάλη νίκη, μετά την απόφαση του ΣτΕ το Μάρτη του 2012 ότι είναι αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος σε περίπτωση μη αποπληρωμής του. Στα τέλη του έτους μάλιστα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έβγαλε αντισυνταγματική την είσπραξή του από τη ΔΕΗ, με το Στουρνάρα (που είναι στην κυβέρνηση που υποτίθεται ότι πολεμά την «ανομία») να δηλώνει εντελώς αυταρχικά, ότι η απόφαση αυτή δεν θα εφαρμοστεί!

Όπως είναι φανερό το ζήτημα του «χαρατσιού» δεν έχει τελειώσει. Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να το εισπράξει, στα πλαίσια βέβαια της γενικής υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων. Η απάντηση στα σχέδιά τους μπορεί και πρέπει να είναι ένα μαζικό κίνημα άρνησης πληρωμής του «χαρατσιού». Οι Λαϊκές Συνελεύσεις και οι κινήσεις γειτονιών έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον αγώνα αυτόν.

Θεματικές