Και άλλη προσπάθεια εκφοβισμού του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» στη Θεσσαλονίκη

29/01/2013
Comments off
587 Views

Πυκνώνουν οι προσπάθειες αστυνομίας, κυβέρνησης και δημοτικών αρχών να εκφοβίσουν κατοίκους και παραγωγούς που οργανώνουν διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Μετά τη Θέρμη (http://www.xekinima.org/arthra/view/article/anepityxis-prospatheia-parempodisis-tis-diathesis-proi/) τώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαμε τέτοιο περιστατικό.

Αλήθεια, ποιοί μεγαλέμποροι βρίσκονται πίσω από τέτοιες προσπάθειες;

Οι επιτροπές κατοίκων δεν πρέπει να φοβηθούν, αντίθετα πρέπει να εντείνουν τις κινήσεις αυτές, που δημιουργούν οικονομική ανακούφιση σε πολίτες και παραγωγούς, και ταυτόχρονα ανοίγουν την συζήτηση για το τι κοινωνία θέλουμε.

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση που έκδωσε σήμερα η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου Θεσσαλονίκης για το θέμα αυτό

Και η 3η διάθεση ειδών διατροφής ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μας δίνει την πεποίθηση ότι πρέπει να συνεχίσουμε…

Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου ευχαριστεί τους πολίτες και παραγωγούς που συμμετείχαν στην 3η διάθεση ειδών διατροφής «Χωρίς Μεσάζοντες – Από Όλους για Όλους» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Η ανταπόκριση των κατοίκων του Κέντρου που γέμισαν την Πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς επί 6 ώρες μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε τις δράσεις μας και αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τις δομές και τις βάσεις ώστε να αντισταθούμε στην κοινωνική καταστροφή των Μνημονίων και  να αυτοοργανώσουμε την καθημερινότητά μας.

Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου καταγγέλλει την προκλητική έφοδο υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και τις απειλές τους για μηνύσεις σε μέλη της Επιτροπής μετά από ανώνυμη καταγγελία (από ποιόν και γιατί άραγε;) ότι ο χώρος δήθεν «είχε καταληφθεί χωρίς σχετική άδεια από το Δήμο».

Μετά την έντονη αποδοκιμασία από τον κόσμο που παρευρισκόταν εκείνη την ώρα και την παρέμβαση δημοτικών συμβούλων που επιβεβαίωσαν ότι το δημοτικό συμβούλιο προφορικά είχε εγκρίνει τη σχετική αίτησή μας, οι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα κατέγραψαν παράνομα σε προσωπικό μπλοκάκι – και όχι σε επίσημο έγγραφο, όπως οφείλει η ΕΛ.ΑΣ. και ούτε καν έχει δικαίωμα η Δημοτική Αστυνομία! – τα στοιχεία ταυτότητας ενός μέλους της Επιτροπής μας.

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», που πρόσφατα σημειώθηκαν επίσης σε Θέρμη και Καλαμαριά, δεν μας τρομάζουν!

Όσοι αντιτίθενται στις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και κρύβονται πίσω από ανώνυμες καταγγελίες μάλλον έχουν διαλέξει πλευρά. Η Επιτροπή μας θα συνεχίσει την αντίσταση και ανυπακοή στη μνημονιακή βαρβαρότητα και καλεί όλους τους κατοίκους του Κέντρου να πλαισιώσουν τη δράση της ώστε όλοι μαζί να κάνουμε τα πράγματα να πάνε αλλιώς!

Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου βρίσκεται κάθε Τετάρτη στις 7 μμ., στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51)

Επικοινωνία: www.katoikoikentrouthess.wordpress.com

katoikoikentrouthess@gmail.com και στο 6909870976