Ιερισσός: «Κύριε» Δένδια, ένα να ξέρεις, τα γαλατικά χωριά θ’ αντέξουν!

10/04/2013
Comments off
493 Views
Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 10ης Απριλίου (3:15) ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (ΕΚΑΜ) έσπασαν τις πόρτες δυο σπιτιών κατοίκων της Ιερισσού. Μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, αστυνομικοί με κουκούλες εισέβαλαν στα σπίτια και συνέλαβαν δυο αγωνιστές!

Εικόνες απερίγραπτες! Βγαλμένες από την εποχή της χούντας!

Σύμφωνα με το κοινό(!) δελτίο τύπου των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας οι δυο αγωνιστές που συνελήφθησαν κατηγορούνται για

«αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη».

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί αντιμετωπίζονται οι κάτοικοι της Ιερισσού σαν στυγνοί εγκληματίες και επικίνδυνοι τρομοκράτες; Γιατί τολμούν να αντιστέκονται στα σχέδια της κυβέρνησης, του Μπόμπολα και της Καναδικής Eldorado Gold να αποψιλώσουν την περιοχή από τα αρχαία δάση της και να την θάψουν κάτω από τόνους τοξικών αποβλήτων, για να εξορύξουν χρυσό που θα στοιβαχτεί σε θυρίδες τους στην Ελβετία.

Οι κάτοικοι της Ιερισσού εξαγριωμένοι από τη νέα άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν, επιτέθηκαν το πρωί στο αστυνομικό τμήμα (το οποίο βρήκαν άδειο καθώς οι αστυνομικοί το είχαν σκάσει) το οποίο έκαναν «καλοκαιρινό».

Λίγες ώρες αργότερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας δήλωσε περήφανος στα κανάλια:

«Θα γινόταν μακελειό εάν οι αστυνομικοί πήγαιναν το απόγευμα» και κατέληξε τις δηλώσεις τους λέγοντας: «εάν οποιαδήποτε κοινότητα, χωριό ή κωμόπολη στην Ελλάδα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μετατραπεί σε γαλατικό χωριό και να εφαρμόσει δικό του Σύνταγμα, δικό του δίκαιο και τον αυτοδικαίως κανόνα ζωής αυτό δεν πρόκειται να περάσει».

«Κύριε» Δένδια ένα πράγμα έχουμε να υποσχεθούμε και σε εσάς και σε όλη την τάξη που εκπροσωπείς: Ακόμα κι’ αν αρχίσετε να καίτε χωριά σε αντίποινα (όπως κάνανε στην κατοχή οι Γερμανοί Ναζί) τα γαλατικά χωριά θα αντέξουν. Θα εξαπλωθούν. Και μια μέρα θα ξυπνήσετε και βρείτε όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη ένα μεγάλο γαλατικό χωριό.

Θεματικές