Ένα μικρό δείγμα αλληλεγγύης προς τους απεργούς του ΟΑΕΔ από εργαζόμενους της ΕΘΕΛ

18/09/2013
Comments off
540 Views
Ρεπορτάζ του «Ξ»

Οι οδηγοί λεωφορείων (ΕΘΕΛ/Ο.ΣΥ) πρέπει από τον Σεπτέμβρη του 2013 να έχουν πιστοποίηση επαγγελματικής ικανότητας (ΠΕΙ) . Έτσι η διοίκηση της ΟΣΥ αποφάσισε μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ να αναλάβει και ως όφειλε τη εκπαίδευση των εργαζομένων. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 35 εκπαιδευτικών ωρών οι οποίες κατανέμονται σε 5 ημέρες. Ο ΟΑΕΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης έρχεται και ελέγχει εάν γίνεται η εκπαίδευση και αν είναι παρόντες οι εργαζόμενοι .

Χτες Τρίτη, 17/9 ένας υπάλληλος του ΟΑΕΔ πήγε για έλεγχο, λειτουργώντας απεργοσπαστικά, καθώς η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ έχει προκηρύξει 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.

Με πρωτοβουλία του εκπροσώπου της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης» οι εργαζόμενοι και άλλοι συνδικαλιστές στην ΕΘΕΛ που παρακολουθούν αυτή τη βδομάδα το πρόγραμμα, του απαγόρευσαν να προχωρήσει σε οποιοδήποτε έλεγχο και κατήγγειλαν την απεργοσπασία του – η οποία δεν γινόταν κατά τη διάρκεια μιας οποιασδήποτε απεργίας αλλά μιας απεργίας για να αποτραπούν οι διαθεσιμότητες – απολύσεις 700 συναδέλφων στον ΟΑΕΔ και χιλιάδων σε όλο το δημόσιο.

Ο θλιβερός απεργοσπάστης απειλούσε ότι θα ακυρώσει όλη την εκπαιδευτική περίοδο και ότι θα κόψει την επιδότηση που παίρνουν οι εργαζόμενοι για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Οι απειλές του όχι μόνο δεν πιάσανε τόπο, αλλά οδήγησαν και στην πιο γρήγορη απομάκρυνσή του από το χώρο…