Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 9 συλληφθέντες της 9ης Ιούλη

13/07/2020
Comments off
77 Views
Ρεπορτάζ του «Ξ»

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι να οριστεί δικάσιμος, αφέθηκαν οι 9 συλληφθέντες από την πορεία της Πέμπτης 9 Ιούλη, την ημέρα ψήφισης του νόμου για τον περιορισμό στο δικαίωμα των διαδηλώσεων, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ καταστολής και να συλλαμβάνουν κόσμο στο σωρό.

Μετά από τέσσερις ημέρες κράτησης, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον τακτικό ανακριτή.

Για άλλη μια φορά συλληφθέντες διαδηλωτές έρχονται αντιμέτωποι με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο, καθώς οι 6 από αυτούς αντιμετωπίζουν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα (κατοχή εκρηκτικών υλικών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή), ενώ οι υπόλοιποι 3 διώκονται για πλημμελήματα.

Την ίδια ώρα, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με εκατοντάδες αλληλέγγυους να βρίσκονται στο πλευρό των συλληφθέντων, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

Οφείλουμε να δώσουμε το δυναμικό παρόν στην πορεία της Πέμπτης 16 Ιούλη, από τη μια για να παλέψουμε για το δικαίωμα στη διαδήλωση και από την άλλη για να αντισταθούμε στην αστυνομική καταστολή και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση.