Ανακοίνωση του “Ξ”: Έκτακτο Συνέδριο ΓΣΕΕ, καθαίρεση του Παναγόπουλου

06/12/2010
Comments off
605 Views

Ξεπέρασε κάθε όριο η στάση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, στις «διαπραγματεύσεις» για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων.

Η κρυφή του συμφωνία με τη Λ. Κατσέλη εκ μέρους της κυβέρνησης και τον πρόεδρο των βιομηχάνων,  Δασκαλόπουλο, αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά για το εργατικό κίνημα.

 

Αυτός ο άνθρωπος είναι εντελώς επικίνδυνος, πρέπει να φύγει.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση και η ΔΑΚΕ αποχώρησαν από το προεδρείο της ΓΣΕΕ ζητώντας έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας. Ο κύριος αυτός όμως αρνείται παρότι η ΠΑΣΚΕ έχει πλειοψηφία σ’ αυτό – με άλλα λόγια φοβάται την ίδια του τη βάση.

Η πραγματικότητα είναι ότι με την αποχώρηση όλων πλην της ΠΑΣΚΕ η πλειοψηφία του Παναγόπουλου στα όργανα της ΓΣΕΕ δεν υφίσταται. Σ’ αυτές τις περιστάσεις το ΠΑΜΕ έχει υποχρέωση να έρθει σε συνεννόηση με την Αυτόνομη Παρέμβαση και να θέσουν θέμα έκτακτου συνεδρίου και καθαίρεσης του Παναγόπουλου, υποχρεώνοντας την ΔΑΚΕ να πάρει θέση. Αν η ηγεσία του ΠΑΜΕ συνεχίσει το βιολί της «μόνοι εμείς, οι μόνοι καθαροί» και του «ελάτε στο ΠΑΜΕ» τότε απλά ρίχνει νερό στο μύλο του Παναγόπουλου και της κυβέρνησης.

Όσο αρνείται η ηγεσία Παναγόπουλου να υποχωρήσει τόσο πρέπει να ενταθεί η εκστρατεία στη βάση του κινήματος με στόχο ρωγμές στη βάση της ΠΑΣΚΕ, ρωγμές που είναι αναπόφευκτο να εμφανιστούν. Χρειάζεται να παρθεί η πρωτοβουλία καλέσματος έκτακτου συνεδρίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ από τα κάτω. Με πρωτοβουλίες της αριστεράς, συνδικαλιστών από πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες. Σε κάθε περίπτωση οι ανιδιοτελείς και πρωτοπόροι συνδικαλιστές της βάσης, ενταγμένοι και ανένταχτοι, σε κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική αριστερά, πρέπει μαζί να δώσουν τη μάχη για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να περάσουν τα σωματεία στα χέρια των εργαζομένων, για να γίνουν όργανα μάχης για τους αγώνες που χρειάζεται να δοθούν. 

 Ξεκίνημα
6 Δεκέμβρη 2010