Όταν το λέει η «Καθημερινή» του κ. Αλαφούζου…

Γράφει η Καθημερινή, 12 Απρίλη 2016[*]:

«Μια επταετία από την κρίση του 2008, εξαιτίας της οποίας ο κόσμος είναι πιο φτωχός κατά 5–15 τρισ. δολάρια (Adelson Μ, «The Deeper Causes of the Financial Crisis») η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να τρεκλίζει.

»Η παγκόσμια ανάκαμψη εξακολουθεί να είναι αδύναμη, εύθραυστη, η διάρκειά της αβέβαιη και το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για μεγέθυνση – δήλωσε η κ. Λαγκάρντ, την περασμένη Δευτέρα.

»Οι προοπτικές αβέβαιες, οι αποπληθωριστικές πιέσεις συνεχίζονται, υπάρχουν ερωτήματα για τις αντοχές της Ευρωζώνης σε ένα νέο σοκ – γράφει στην έκθεσή του ο κ. Ντράγκι.

»Οι ανεπτυγμένες καπιταλιστικές οικονομίες, με 44 εκατ. ανέργους (12 εκατ. επιπλέον από το 2007) επτά χρόνια μετά την κρίση φαίνονται να τρεκλίζουν»…

***

Όταν το γράφει η «Καθημερινή» εμείς τι παραπάνω να προσθέσουμε; Ίσως, απλά, το δίδαγμα, το οποίο η… «έγκριτη» εφημερίδα δεν πρόκειται να αναφέρει ποτέ:

«Είναι ο καπιταλισμός ανόητοι»! (Και δεν γιατρεύεται!)

 

________________________

[*] «Helicopter Money ή μποτίλιες με χαρτονομίσματα;» του Κώστα Καλλίτση, http://www.kathimerini.gr/856145/article/epikairothta/politikh/helicopter-money-h-mpotilies-me-xartonomismata)

 

 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα