Πετυχημένη η εκδήλωση «Τι Pride θέλουμε» στη Θεσσαλονίκη

11214088_10206351757130044_5875877040835530685_n-jpg

Της Κατερίνας Κλείτσα

 

Την Παρασκευή 15/4 η Πρωτοβουλία για ένα αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τι Pride θέλουμε –  Από το Stonewall ’69 στην Θεσσαλονίκη του ‘16». Η συζήτηση άνοιξε από μέλη της Πρωτοβουλίας που παρουσίασαν ένα ιστορικό κομμάτι για την εξέγερση του Stonewall και στη συνέχεια τη σύνδεση με το σήμερα που τα Pride σε πολλές χώρες έχουν πάρει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, αποκομμένο από κινηματικά χαρακτηριστικά και με εμπορευματοποιημένο χαρακτήρα. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι εναλλακτικές προτάσεις της Πρωτοβουλίας που περιλαμβάνουν ένα Pride κινηματικό, διοργανωμένο «από τα κάτω» με δημοκρατικές δομές όπου όλων η γνώμη και οι προτάσεις μετράνε, με διευρυμένες θεματικές ώστε να βγουν όλα τα «υποσύνολα» των ΛΟΑΤΚΙΑ+ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουίρ, Ίντερσεξ, Ασέξουαλ)ατόμων βγαίνουν από την αφάνεια και φυσικά χωρίς χρηματοδοτήσεις από επιχειρήσεις, προξενεία και την ΕΕ.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στα περίπου 55 άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, με στόχο να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Τα βασικά θέματα που άνοιξαν ήταν «γιατί και πώς μπορούμε να οργανώσουμε Pride χωρίς χορηγούς», η ανάγκη για τη σύνδεση με τα υπόλοιπα κινήματα, οι επόμενες κεντρικές δράσεις της Πρωτοβουλίας που είναι η παρουσία μας στο υπάρχον Pride, με ξεκάθαρη δική μας οργάνωση, η διοργάνωση ενός δικού μας Φεστιβάλ, σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Δεν μπορούμε παρά να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι/ες από την πρώτη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας, αφού η συμμετοχή στην συζήτηση ήταν πολύ ζωντανή, με αρκετό νέο κόσμο!
Την επόμενη ημέρα διοργανώσαμε πάρτυ στον χώρο «Μικρόπολις», απαντώντας στην πράξη στην ερώτηση «Πού θα βρούμε τα λεφτά για τις δράσεις μας»: Με πάρτυ σε κοινωνικούς χώρους, φτηνές τιμές, χωρίς «face control» όπως συνηθίζεται στα gay μαγαζιά!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα