Πετρούπολη: απολογισμός μιας αποτυχημένης κινητοποίησης!

Απολογισμός της αποτυχημένης συγκέντρωσης που κάλεσε ο Δήμος Πετρούπολης στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΥ στο Λατομείο Μουσαμά! Πώς προχωράμε;

 

φωτογραφία: Ξεκίνημα Πετρούπολης

Η κινητοποίηση που διοργανώθηκε από το δήμο Πετρούπολης, που ελέγχεται από το ΚΚΕ, στις 18 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό την αποτροπή της μετατροπής του λατομείου Μουσαμά σε ΧΥΤΥ, σύμφωνα με τις προθέσεις της Περιφέρειας Αττικής, ήταν μια αποτυχημένη κινητοποίηση!

Οι λόγοι της αποτυχίας δεν είναι γενικοί, δεν έχουν να κάνουν με την «αδιαφορία» των δημοτών ή με την γενική πολιτική απογοήτευση. Είναι συγκεκριμένοι και όσοι θέλουν να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία και στη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος ενάντια στη δημιουργία χωματερής στο Ποικίλο, οφείλουν να τους αναδείξουν!

Είναι απαραίτητη αυτή η κριτική, αν είναι να πετύχουμε το στόχο μας που είναι να δημιουργηθεί ένα πλατύ μαζικό τοπικό κίνημα που θα ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων τα σχέδια της Περιφέρειας.

Η κινητοποίηση λοιπόν απέτυχε γιατί ο κόσμος της πόλης μας δεν ενημερώθηκε παρά από ελάχιστους τοπικούς φορείς!

Παρόλο που ο ίδιος ο δήμαρχος, στη διάρκεια του ανοιχτού δημοτικού συμβουλίου, στις 26 Νοεμβρίου, είχε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες –οι οποίοι και τότε του έκαναν κριτική για ελλιπή ενημέρωση των δημοτών– ότι θα έκλεινε τα σχολεία και θα κατέβαζε όλο το δήμο στο δρόμο, στην πράξη δεν έκανε παρά ελάχιστα: Κάποια ανεβοκατεβάσματα στην λεωφόρο Πετρουπόλεως όπου η ντουντούκα του δήμου ενημέρωνε για την κινητοποίηση, ταυτόχρονα με τις εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις  καθώς και τη ναύλωση δύο πούλμαν για τη μεταφορά του κόσμου!

Στα σχολεία δεν έγινε ποτέ καμία ενημέρωση!

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι ούτε στη συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων του δήμου που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την κινητοποίηση, το οποίο και πάλι ελέγχει το ΚΚΕ, υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα.

Υπάρχουν επώνυμες μαρτυρίες κατοίκων, που βλέποντας τις μέρες για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος να πλησιάζουν και τίποτα σχεδόν να μην έχει γίνει, πήγαν στο δημαρχείο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, εισπράττοντας υποσχέσεις ότι δήθεν θα ενημέρωναν την τοπική κοινωνία οι τοπικοί φορείς και οι σύλλογοι.

Απτό αποτέλεσμα τη διαβούλευσης του δημάρχου με το υπουργείο δεν υπήρξε. Όπως ενημέρωσε ο ίδιος τους συγκεντρωμένους, θα επαναληφθεί η κινητοποίηση τον Γενάρη, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια. Χωρίς όμως την απαραίτητη ενημέρωση και κινητοποίηση των δημοτών, η απλή μεταφορά μερικών δεκάδων κατοίκων με τα πούλμαν του δήμου, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ντουφεκιά στον αέρα, που αντί να δημιουργήσει κίνημα τελικά απογοητεύει τον κόσμο και τον αδρανοποιεί.

Η κοινωνία της Πετρούπολης δε χρειάζεται ανώδυνες εκτονώσεις της δικαιολογημένης του αγανάκτησης, αλλά συγκεκριμένες ενέργειες και σχέδιο για το πώς θα ακουστεί ΔΥΝΑΤΑ η φωνή του, ανατρέποντας τα σχέδια Περιφέρειας και μεγαλοεργολάβων για εκμετάλλευση των σκουπιδιών σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και σε βάρος της υγείας μας. Σαν δημότες Πετρούπολης είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε στην οργάνωση ενός μαζικού κινήματος, ώστε να αποτραπεί αυτό το έγκλημα σε βάρος των ζωών μας και των ζωών των παιδιών μας

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα