«Ξ» Βόλου: όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Ανακοίνωση από το «Ξεκίνημα Βόλου»

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα (1/4/2016) σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ[*] η κυβέρνηση προωθεί το ξεπούλημα δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών, ανάμεσά τους και του λιμανιού του Βόλου, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι των πόλεων όπου βρίσκονται τα λιμάνια αυτά, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Βόλου κ. Θεοδώρου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –που καμία σχέση δεν έχει με την Αριστερά– ξεπουλάει  την περιουσία του ελληνικού λαού, συνεχίζοντας την ίδια ακριβώς πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ κοκ. Είναι προφανές ότι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ελληνικά, γερμανικά και διεθνή θέλουν να βάλουν στο χέρι στα λιμάνια όπως και σε όλες τις βασικές υποδομές της χώρας με ένα και μόνο στόχο, την αύξηση της κερδοφορίας τους.  

Αν προχωρήσει το ξεπούλημα τότε χαμένοι θα είναι οι λιμενεργάτες, που θα υποστούν νέες επιθέσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός γιατί τα σύμφωνα με το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ τα λιμάνια αυτά είναι ήδη κερδοφόρα, κάτι που σημαίνει ότι τα δημόσια ταμεία θα χάσουν έσοδα.

Όσον αφορά τη δημοτική αρχή Μπέου – Θεοδώρου, αποδεικνύει ξανά ότι, παρά τις αντισυστημικές κορώνες της, συναινεί απολύτως με τις πολιτικές του «σάπιου» συστήματος το οποίο δήθεν καταγγέλλει. Κάτω από τον λαϊκισμό, τα νταϊλίκια, τις κραυγές και τις φανφάρες ο Μπέος, ο Θεοδώρου και η παρέα τους, αποδεικνύουν ότι καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων.

Απέναντι στην προοπτική του ξεπουλήματος του λιμανιού του Βόλου πρέπει να δημιουργηθεί ένα μαζικό μέτωπο αγώνα ανάμεσα στους λιμενεργάτες και τα πλατιά εργατικά – λαϊκά στρώματα της πόλης. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ με πρωτοβουλία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της περιοχής (πλειοψηφία ΕΚΒ κοκ). Αυτοί οι κύριοι έχουν δείξει ουκ ολίγες φορές ότι ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να οργανώσουν έναν νικηφόρο αγώνα. Για αυτό, οι πρωτοβουλίες από τα κάτω, από τη βάση των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι απολύτως απαραίτητες!

___________________
[*] Capital.gr: http://www.capital.gr/oikonomia/3115912/-krummenos-thisauros-ta-10-perifereiaka-limania-diethnous-endiaferontos και Ταχυδρόμος: http://www.taxydromos.gr/Topika/219504-paraxwrhsh-ths-xersaias-zwnhs-limenos-zhthse-o-dhmos-boloy.html.  

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα