ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ: Χρειάζεται να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας των εργαζομένων στους Δήμους

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ

Χρειάζεται να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας των εργαζομένων στους Δήμους. Για να ανατραπεί η ιδιωτικοποιήσει των υπηρεσιών, να μην περάσει η βάρβαρη πολιτική που πλήττει βάναυσα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ενώ η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ ως βασικός εκφραστής των συμφερόντων των ιδιωτικών εταιριών και εργολάβων, δίνει ΓΗ και ΥΔΩΡ  στους μεγάλους και μικρούς καπιταλιστές, επενδυτές και  προχωρεί με σχέδιο στην ψήφιση του αντιδραστικού πολυνομοσχεδίου, που νομοθετεί αντιδραστικές αντεργατικές αντικοινωνικές πολιτικές που  πλήττουν βάναυσα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα οι ηγεσίες του σ. κινήματος παρακολουθούν με παθητικό  τρόπο τα γεγονότα ( ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, η πλειοψηφία των ομοσπονδιών) βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στη κυβέρνηση.

Με το πολυνομοσχέδιο αυτό επιταχύνεται η είσοδος ιδιωτικών εταιριών στη διαχείριση των απορριμμάτων, το πράσινο, τα ογκώδη, τοντων εργαζ ηλεκτροφωτισμό,

άρθρο 179. Όλοι γνωρίζουν ότι  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!! στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πράσινο τον ηλεκτροφωτισμό και ήδη …..πολλές εταιρείες είναι έτοιμες να εισβάλλουν και να κλείσουν δουλειές στους Δήμους όλης της χώρας.

Το έδαφος έχει προετοιμαστεί από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια-απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, μειωμένη κρατική χρηματοδότηση,  ελαστικές σχέσεις και εκ περιτροπής εργασία, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Τεράστιες, διαχρονικές και διακομματικές οι ευθύνες των δημοτικών αρχών. Αντί να υπογράφουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, να κάνουν τους Ντίλερ, οφείλουν να οργανώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας με τέτοιο τρόπο που και νέες θέσεις σταθερής εργασίας να δημιουργούν και έσοδα να έχουν μέσω της ενίσχυσης της ανακύκλωσης, και το περιβάλλον να προασπίζουν. Να αποκαλύψουμε την υποκρισία των δημάρχων, αφού πολλοί είναι αυτοί που από την μια υπογράφουν συμβάσεις με ιδιώτες και από την άλλη βγάζουν ψηφίσματα κατά των ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων.

Και η  ΠΟΕ ΟΤΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; Η συνδικαλιστική ηγεσία πως οργανώνει τον αγώνα του κλάδου για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση; Να αναχαιτισθεί η αντεργατική επίθεση; ΔΕΝ αρκεί η στάση εργασίας και μάλιστα τις ώρες που έγινε και ένα συλλαλητήριο. Πολύ περισσότερο ΔΕΝ αρκεί μία 24ωρη απεργία την Πέμπτη όπως αρχικά είχε προταθεί. ΔΕΝ είναι της στιγμής αλλά υπάρχουν ευθύνες στην ηγεσία και δεν επιμερίζονται σε όλους το ίδιο. Είναι λάθος να περιορίζεται η 48ωρη απεργία μόνο σε πράσινο, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό και όχι σε όλο τον κλάδο. Να μην οργανώνονται καθημερινές  παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις  στα υπουργεία, να μην παίρνονται πρωτοβουλίες συντονισμού με άλλους κλάδους.

Ως Δίκτυο εργαζομένων στους ΟΤΑ πιστεύουμε ότι η πρόταση απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας δεν είναι η καλύτερη, είναι αναντίστοιχη της επίθεσης.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες της περιόδου χρειάζεται ένας πολύμορφος αγώνας με εναλλασσόμενες μορφές διάρκειας με στόχο να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να περιορίζεται και εξαντλείται στην 24ωρη της Πέμπτης και να σταματήσει  αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Χρειάζεται να συνεχιστεί και να συντονιστεί και με άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε  να ξεδιπλωθούν πολύμορφοι και ανατρεπτικοί αγώνες απέναντι στα σχέδιά τους.

Τα αιτήματα μας πρέπει να διευρυνθούν και να περιλαμβάνουν:

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμία απόλυση. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων, της εκ περιτροπής εργασίας και των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Να μην κλείσουν κοινωνικές δομές, συσσίτιο, παντοπωλείο, φαρμακείο και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Εργαζόμενοι που εργάζονται για χρόνια στους δήμους π.χ καθαριότητα, με προγράμματα ΕΣΠΑ κ.λ.π. να μην απολυθούν. Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα. Να εφαρμόζεται η νομοθεσία για τα Μ.Α. Προστασίας και την υγιεινή και ασφάλεια. Όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους ανεξαρτήτου σχέση εργασίας να αμείβονται με την κλαδική  συλλογική σύμβαση.  

Χωρίς καμία διάθεση διαχωρισμού, αντίθετα με διάθεση ταξικής εργατικής ενότητας και δράσης το πρόγραμμα που προτείνουμε σε μορφή και περιεχόμενο είναι αυτό που μπορεί να εμπνεύσει τους εργαζόμενους, να τους ενώσει, να τους εκφράσει και όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη.

Μπορούμε με μαζικούς, μαχητικούς αγώνες να νικήσουμε.

ΔΕΝ είναι ανίκητοι. Έχουμε την εμπειρία έχουμε την δύναμη να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική τους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα