Από τη δράση μας

Πετυχημένη η εκδήλωση του «Ξ» Θεσ/νίκης για την ακροδεξιά 

Την Κυριακή 12 Μάη στις 7 μ.μ. στον χώρο ΤΑΚΙΜ στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του «Ξ» με θέμα «Πως σταματάμε την ακροδεξιά και τους νεοναζί», από όπου πέρασαν πάνω από πενήντα άτομα όλων των ηλικιών.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Κανελλής δημοτικός σύμβουλος Βόλου και υποψήφιος ευρωβουλευτής της οργάνωσης Ξεκίνημα με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Αντώνης Γαζάκης, πρόεδρος του σχολείου αλληλεγγύης «Οδυσσέας» και μέλος της δημοτικής παράταξης στην Θεσσαλονίκη «Η πόλη ανάποδα» και η Μαρία Κυπραίου, μέλος της δημοτικής παράταξης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών «Η πόλη αλλιώς». Έγινε επίσης χαιρετισμός από τον Θανάση Αγαπητό, υποψήφιο περιφερειάρχη με την «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Αριστερά». 

Η συζήτηση κράτησε για πάνω από 2 ώρες, αφού το πλούσιο πάνελ κράτησε το ενδιαφέρον όσων βρίσκονταν στον χώρο. Κοινός τόπος όλων όσων μίλησαν ήταν η ανάγκη ενός ενωτικού αντιφασιστικού μετώπου, για να αντιμετωπιστεί η δράση των νεοναζί, και στις εκλογές της 26ης Μάη, αλλά και στους δρόμους.

Ζωντανή η εκδήλωση του «Ξ» Λαμίας

Την Κυριακή 12 Μάη, το Ξεκίνημα Λαμίας διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Από τις χωματερές στη μαφία της ανακύκλωσης – Μύθοι και πραγματικότητες για τη διαχείριση των απορριμμάτων». Η συζήτηση, η οποία είχε πολύ καλή συμμετοχή (λίγο περισσότερα από 20 άτομα), πραγματοποιήθηκε στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας, το οποίο άνοιξε πριν από 2 περίπου μήνες στην πόλη.

Ομιλητές ήταν ο Αποστόλης Αυλακιώτης από το Ξεκίνημα Λαμίας, ο Βαγγέλης Στογιάννης μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων) και η Ελένη Μήτσου από το Ξεκίνημα.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις χωματερές και τις επιπτώσεις της απόθεσης σκουπιδιών σε αυτές, στο εναλλακτικά αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων και την πλαστική ρύπανση.

Η κουβέντα που ακολούθησε ήταν ζωντανή και το λόγο πήραν σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι καταθέτοντας ερωτήματα και απόψεις. 

Mια ενδιαφέρουσα αντιφασιστική εκδήλωση του «Ξ» Πατησίων

Την Τετάρτη 8 Μάη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του «Ξ» Πατησίων με θέμα «Η ναζιστική Χρυσή Αυγή και ο Η. Κασιδιάρης απειλούν στο Δήμο της Αθήνας – Τα καθήκοντα της Αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος», στο Π – Χώρος κινημάτων, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού, απ’ όπου πέρασαν περίπου 30 άτομα.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Λυγουριώτης από το «Ξ», η Ελευθερία Κουμάντου από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά, o Μιχάλης Ρίζος από το σχήμα «Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα – ΑΝΤΑΡΣΥΑ», η Όλγα Κλείτσα κοινοτική σύμβουλος 5ου διαμερίσματος Δήμου Αθήνας και μέλος της «Ανυπότακτης Αθήνας», ο Αναστάσης Κουφάκης από «Το Μυρμήγκι – Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης», ο Δικαίος Ψυκάκος από το «Π – χώρος κινημάτων αλληλεγγύης και πολιτισμού» και ο Τάκης Γιαννόπουλος από το Antinazi Zone.

Η πλούσια εκδήλωση που κράτησε πάνω από 2 ώρες, κατέληξε και σε συγκεκριμένα καθήκοντα για την επόμενη περίοδο. Ήταν κοινή παραδοχή ότι μετά το πέρας των εκλογών του Μάη, οι δυνάμεις της Αριστεράς που δραστηριοποιούνται στα Πατήσια, τα τοπικά κινήματα και στέκια πρέπει να σχεδιάσουν από κοινού τα επόμενα βήματα για τη μάχη ενάντια στο φασισμό.

Με κέφι το πάρτυ του Antinazi Zone – YRE

Πετυχημένο ήταν το «Πλυντήριο πάρτυ 80΄s – 90’s» που διοργάνωσε το Antinazi Zone – YRE το Σάββατο 11 Μάη στο χώρο «Ρόζα Πάρκς» στην Αιόλου. 

Πάνω από 100 άτομα συμμετείχαν σε μια βραδιά που είχε πολλή μουσική από τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, πολύ χορό και καλή διάθεση. Μέχρι τις 4 το πρωί, άνθρωποι όλων των ηλικιών που γνωρίσαμε στα κάμπινγκ της YRE, στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης χρονιάς, στη διοργάνωση των Art Against Fascism ξαναβρεθήκαμε σε χαλαρή ατμόσφαιρα, χορέψαμε και γνωριστήκαμε με το χώρο του Ρόζα Παρκς.

Το πάρτυ διοργανώθηκε για να στηρίξει οικονομικά τις αντιφασιστικές δράσεις της επόμενης περιόδου και ειδικά τη μάχη ενάντια στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη με την Ελληνική Αυγή στο Δήμο της Αθήνας. Συνέπεσε δε και με την έναρξη της ετήσιας λαχειοφόρου αγοράς που διοργανώνει το Antinazi Zone για να στηρίξει οικονομικά τις δράσεις του. 

Ξεκίνησε η φετινή λαχειοφόρος του Antinazi Zone – YRE! Δείτε τα δώρα που κληρώνονται

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Antinazi Zone – YRE διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα με στόχο να ενισχύσει οικονομικά τις δράσεις του και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές μάχες που βρίσκονται μπροστά μας. 

Η λαχειοφόρος οικονομικής ενίσχυσης θα έχει διάρκεια όλο τον Μάη και τον Ιούνη και η κλήρωση θα γίνει στις 11 Ιούλη σε μέρος που θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο λαχνός κοστίζει 1 ευρώ και τα δώρα που θα κληρωθούν είναι:

• Δύο τριήμερα στην Άνδρο για δύο ή τρία άτομα, στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων «Ραστώνη» που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Ανεμόμυλοι στη Χώρα της Άνδρου (rastoni-andros.gr). Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη.

• Ένα τριήμερο για δύο άτομα στη Τζιά, στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων «Βιλάι» που βρίσκεται στην Κορησσία. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν κατόπιν συνεννόησης με την ιδιοκτήτρια. 

• Δύο διπλές συμμετοχές για το 26ο αντιρατσιστικό κάμπινγκ του Antinazi Zone – YRE που θα γίνει στο Δρέπανο Θεσπρωτίας και περιλαμβάνουν: εισιτήρια με επιστροφή και διαμονή για 10 μέρες – 9 διανυκτερεύσεις. 

Προμηθευτείτε τώρα λαχνούς από τα μέλη του Antinazi Zone – YRE ή ελάτε σε επαφή μέσα από το σάιτ antinazizone.gr και την σελίδα μας στο facebook Antinazizone

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα