Ένοχοι οι Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο Συνεργείο

Σχόλιο από το Antinazi Zone

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου πήρε τέλος η δίκη για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον ΕΚΧ Συνεργείο στην Ηλιούπολη.

Στις 10 Ιουλίου του 2013 τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», αποτελούμενο από περίπου 50 δικάβαλες μηχανές από το Πέραμα, την Νίκαια και τον Πειραιά, πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο», καταστρέφοντας υλική υποδομή και χτυπώντας όσους βρέθηκαν μπροστά τους.

Επικεφαλής της μηχανοκίνητης πορείας ήταν οι τότε Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγός και Μίχος, όπου πρωτόδικα καταδικάστηκαν ως ηθικοί αυτουργοί σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες. 

Στον δεύτερο βαθμό που εκδικάστηκε τώρα η υπόθεση το δικαστήριο έκρινε:

Ένοχο το Λαγό ως ηθικό αυτουργό στην επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του Παναγιώτη Δριμυλή.

Ενόχους τον Μίχο και τους υπόλοιπους δράστες για συνέργεια στην επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι 8 μήνες στον Λαγό και στον Μίχο και 7 μήνες στους υπόλοιπους.

Προφανώς από πολιτική σκοπιά οι ποινές είναι «αστείες» αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για δολοφονική επίθεση εν ενεργεία Βουλευτών που χρησιμοποίησαν και το βουλευτικό τους αυτοκίνητο, δείχνοντας ότι δεν ήθελαν να κρυφτούν.

Από νομική σκοπιά όμως αυτές είναι οι συνήθεις ποινές που επιβάλλονται σε δευτεροβάθμια δικαστήρια που αφορούν πλημμελήματα.

Η σημασία της απόφασης έγκειται στο ότι είναι τελεσίδικη και θα αξιοποιηθεί στην επόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής με στόχο την οριστική καταδίκη της σαν εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Παναγιώτη Δριμυλή, υπεύθυνου τότε του χώρου «Συνεργείο» και ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης:

«Η υπόθεση «Συνεργείο» είναι ανάμεσα στις υποθέσεις που εξετάστηκαν στο δικαστήριο που έκρινε πρωτόδικα τη Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική οργάνωση. Δικαστήριο που μπορεί να δώσει μεγαλύτερες ποινές, όπως και έγινε. Ο Μίχος είναι κρατούμενος και η τύχη του Λαγού είναι ακόμα στις διαδικασίες, ώστε να αρθεί η ασυλία που έχει ως ευρωβουλευτής και να οδηγηθεί κι αυτός στις ελληνικές φυλακές. Σαν υπόθεση κρίνεται εξαιρετικά σημαντική λόγω της πληθώρας των αποδεικτικών στοιχείων που εμπεριέχονται στη δικογραφία, όπως φωτογραφίες, βίντεο, sms του Λαγού, μαρτυρικές καταθέσεις και η απόφαση ενοχής τους στο δικαστήριο Πλημμελημάτων, οι οποίες στο σύνολο τους επηρεάζουν πολλαπλασιαστικά στο δικαστήριο για την εγκληματική οργάνωση. Επί της ουσίας η απόφαση για το Συνεργείο, ανοίγει την αυλαία για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση και στο Εφετείο, έστω κι αν ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της πρωτόδικης απόφασης.»

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα